Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új funkciót indít a Google, hogy könnyebb legyen elkerülni a karácsonyi tömeget

A Google összeszedte, melyek voltak a legkeresettebb látnivalók idén, és áttekintette az utazási statisztikákat is azért, hogy a karácsonyi rohanás alkalmával könnyebb legyen elkerülni a nagy tömeget.

A Google áttekintette, melyek voltak a 2021-ben a Google Térképen a legtöbbet keresett kulturális látnivalók Budapesten és az ország egész területén, közölték a Forbes.hu-val.

A Budapest Park, a Magyar Állami Operaház és a Vajdahunyad vára voltak azok a budapesti helyek, amelyekre a legtöbbet kerestek a Google Térképen, de népszerű volt a Terror Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum is. Budapesten kívül népszerűségnek örvendett a Festetics Kastély, a Bory-vár és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, de sokan érdeklődtek a Diósgyőri vár és a Zsolnay Kulturális Negyed iránt is.

Magyarországon a Google Térkép értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók sorrendben a következők: Flippermúzeum, Centrál Színház, MÜPA, Budapesti Operettszínház, Madách Színház.

Európa-szerte a párizsi Louvre Múzeum és a londoni British Museum volt a legnépszerűbb látnivaló a Google Térkép keresésekben 2021-ben.

Megmutatja, mikor menjünk vásárolni

Különböző üzlettípusok forgalmának elemzésével arról is készítettek egy összeállítást, hogy mikor kerülhető el legnagyobb eséllyel a tömeg a bevásárlóközpontokban, bárokban. A téli ünnepek előtt elindították az Area Busyness nevű funkciót, amely megmutatja, hogy a város különböző részei mennyire forgalmasak. Így elkerülhetőek a torlódások az olyan helyek környékén, mint a jégpálya vagy a karácsonyi vásár.

Budapesten csütörtök és vasárnap este 8 és 10 között érdemes elkerülni a bárokat, ha nem tömegbe szeretnénk ülni, a plázákat szombat délelőtt 11 és 12 között, csütörtökön pedig 12, 16, és 17 óra körül. A postán kedden és szerdán 16 órakor, valamint hétfőn 10 és 15 között van a legnagyobb forgalom.

A legforgalmasabb tömegközlekedési vonalak Budapesten a 4-es villamos, a Kőbánya és Örs vezér tere közötti 85E jelzésű busz, a repülőtéri 100E járat, valamint a Keleti pályaudvar és Káposztásmegyek között közlekedő 20E voltak.

Oszd meg!