Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Gerendai megnyitná az ország legnagyobb sörözőjét

A Sziget alapítója meglovagolja a kézművessör-forradalmat (is), vinné a Kolosy téri piacot.  

A Sziget Kft. alapító-tulajdonosa – aki a cég 70%-ának értékesítése után is megtartotta a menedzsmentjogokat – újabb nagyszabású projektbe vághat bele – írja a HVG. A III. kerületi piac évek óta veszteségesen üzemel, Gerendai Károly is indult az önkormányzat pályázatán, a tender célja, hogy legyen üzemeltetője az épületegyüttesnek.

A Sörcsarnok Kft. többségi tulajdonosa Gerendai GK Invest Vagyonkezelő Kft.-je, a többiek között pedig olyanok is vannak, akik már eddig is belekóstoltak a söriparba. A két, Michelin-csillagos étteremmel is büszkélkedő vállalkozó a HVG-nek elmondta: a 43 zömében összenyitható üzlethelyiségben a főzdék elvitelre és helyben fogyasztásra is árulhatnák a termékeiket. A vállalkozó egész évre “sörfesztiválos” hangulatot ígér.

Fotó: The Orbital Strangers Project

Fotó: The Orbital Strangers Project

Havi egymilliót kell majd fizetnie a győztes pályázónak az önkormányzat felé a 3500 négyzetméteres komplexumért, az üzemeltetési pályázat 10 évre szól. Gerendai úgy kalkulál, 130 millió forintot kellene az épületre költeniük első körben. Ha összejön, ez lesz az ország legnagyobb kocsmája, a Lupa-tó után a Sziget-alapító második nagy szerelemprojektje lehet a Kolosy téri piac átvétele. A beruházásra lesz saját forrása, az biztos, itt olvasható korábbi becslésünk arról, mennyiért kelhetett el a Sziget, ami a tavalyi év egyik csúcs tranzakciója volt.

A pályázat eredményhirdetése februárban lesz.

Oszd meg!