Üzlet

Oprah, Cindy Crawford és még 98 nő, akik mindent maguknak köszönhetnek és szupergazdagok

Forbes
2021. augusztus 06. 2 perc olvasás

Az amerikai Forbes idén is összeállította az USA száz leggazdagabb self-made nőjének listáját. Már 26-an dollármilliárdosok, köztük Rihanna is, aki még friss a klubban.

A top százban tizenöt az újonc, közöttük az énekes és befektető Dolly Patron és a volt modell Cindy Crawford is. A századik helyre való kerüléshez tavaly elég volt 150 millió dollár is, idén ez már 225 millióra emelkedett.

A dollármilliárdosok klubjában újonc Rihanna idén az összeállítás 16. helyére került 1,7 milliárd dolláros vagyonával. Az énekesnő 2017-ben indította el szépségipari márkáját, ami jelenleg 1,4 milliárd dollárt ér. Ezzel a leggazdagabb női énekes, és a második leggazdagabb nő lett a szórakoztatóiparban Oprah Winfrey mögött. Winfrey 2,7 milliárd dolláros vagyonával a lista 12. helyén szerepel.

A randiapp alapító Whitney Wolfe Herd 1,3 milliárd dollárral a 21. helyre került. Bumble nevű cége idén februárban ment tőzsdére. Herd még a Tindernél kezdett. 2014-ben megalapította a saját társkeresőket célzó cégét. A Bumble abban más, hogy itt csak a nők kezdeményezhetnek.

A lista vezetői:

1. Diane Hendricks

Vagyona: 11 milliárd dollár

Az építőanyagokat áruló ABC Suppy nevű vállalatot még a férjével alapították 1982-ben. Hendricks a férje 2007-es halála óta egyedül viszi az üzletet. A cég tavaly már több mint 12 milliárd dolláros bevételt termelt.

2. Judy Faulkner

Vagyona: 7 milliárd dollár

1979-ben alapította meg Amerika vezető orvosi szoftvercégét, az Epic-et egy wisconsini pincében. Az Epic több mint 250 millió beteg orvosi nyilvántartását segít kezelni. A programozó végzettségű Faulkner 2015-ben beszállt a Giving Pledge nevű kezdeményezésbe, melynek résztvevői azt ígérik, hogy a vagyonuk nagy részét eladományozzák.

3. Meg Whitman

Vagyona: 6,1 milliárd dollár

1998-tól 2008-ig az eBay CEO-jaként tevékenykedett. A Procter & Gamble és a Dropbox igazgatótanácsában is megfordult. 2018-ban egy Los Angeles-i e-sporttal foglalkozó cégbe, a Immortals LLC-e fektetett, amiben most is igazgatótanácsi tag.

A teljes lista itt böngészhető.

Borítókép: Oprah hivatalos Facebook oldala