Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Milliárdos szépség – Rihannát márkája a leggazdagabbak közé repítette

A Fenty Beautyba való befektetés mindössze négy év alatt érett be.

Mostantól hivatalos: Rihanna belépett a milliárdosok klubjába – írja az amerikai Forbes. Robyn Fenty, akit a világ Rihannának ismer még 2017-ben indította el szépségipari márkáját, ami

a friss vagyonbecslés szerint 1,4 milliárd dollárt ér.

Ez egészül ki a fehérnemű márkájával és a zeneiparból szerzett vagyonával, ami összesen 1,7 milliárd dollár.

Ezzel a leggazdagabb női énekes, illetve a második leggazdagabb nő lett a szórakoztatóiparban Oprah Winfrey mögött. A Fenty Beautyban 50 százalékos részesedése van, a Savage x Fenty fehérnemű márkájából 270 millió dollár a részesedése.

Az ismertsége és szépségipar királya adta el a márkát

Rihanna jól használta ki, hogy 101 milliós követőtáborral rendelkezik Instagramon és 102,5 millióval Twitteren. Ezeken a felületeken rendre láthatták rajongói a márkáját. Nem mellékes a márka üzenete sem:

50 különböző színben kínálnak például alapozókat, vagyis minden bőrárnyalatban megtalálhatják a vásárlók a hozzájuk illőt. Ezzel a rasszok közötti egyenlőségre épül a márka kommunikációja.

A márkaépítéshez a legnagyobb szépségipari és luxuscikkeket birtokló vállalat, a világ jelenleg leggazdagabb emberének tulajdonában álló LMVH-csoport társult, aminek 50 százalékos részesedése van a Fentyben. Bernard Arnault francia milliárdos cégcsoportjához tartozik a Dior és a Tiffany is. A vállalatcsoport a világjárvány ellenére töretlenül tudott növekedni.

A Savage x Fenty egyelőre kockázati befektetői kör tőkésítette fel idén februárban 115 millió dollárral. A márkában Rihannának 30 százalékos részesedése van, az egyik befektető szintén LMVH-érdekeltség.

Az együttműködés annyira sikeres volt – az LMVH üzletláncaiban volt elérhető az összes termék Fenty Beauty termék –, hogy 2018-ban már 550 millió dolláros bevételt generált.

Kiemelt kép: Forrás: celebrityabc/Flickr

Oszd meg!