Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Minőségi Újságírásért-díj zsűrije kiemelte a Forbes-listát is

A neves szakmai zsűri újabb Forbes-listát emelt ki. 

A Főszerkesztők Fóruma havonta válogat a legjobb cikkek közül. 2021. januári munkák közül a Minőségi Újságírás Díjat Ács Dánielnek és alkotótársainak a 444.hu-n megjelent dokumentumfilmje, „A gyilkosok emlékműve” kapta.

A zsűri több munkát is kiemelt, így a hónap utolsó napján, de már a februári számban megjelent Forbes milliárdos listát is, amely

„egyre finomodó módszertannal követi le a nagy vagyonoknak – a társadalom önismerete szempontjából nagyon fontos – alakulását, konfliktusokat is kényszerűen felvállalva”.

A listát Zsiborás Gergő, Bánáti Anna és Melis Dóra állította össze. Az amerikai anyalap módszertanát alapul véve és azt a helyi viszonyokra átdolgozva a cégértékeléseseket és a vagyonbecsléseket piaci szakemberekkel együtt a Forbesnál maguk az újságírók végzik. A munka valóban egyre több konfliktussal jár, jogi ügyekben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segíti illetve képviseli a Forbest. 

Soha sem volt még ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak

A zsűri korábban a 100 legértékesebb magyar cégről szóló Magyar 100 listánkat is kiemelte. 

A Főszerkesztők Fóruma főszerkesztők, szerkesztők és egyéb szerkesztőségi vezetők egyesülete az etikus, felelős, önszabályozó, minőségi, szabad, bátor, innovatív, fenntartható (és még sorolhatnám) újságírásért. A legjobb cikkeket, újságírói munkákat minden hónapban díjazzák. Díjat csak az arra jelölt cikkek kaphatnak, jelölést pedig bárki leadhat. Már lehet is jelölni a februári díjra. A zsűri a 2021. februári díjra 2021. március 7-ig várja a nevezéseket a minosegidij@gmail.com címen.

A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső és a European Federation of Journalists támogatja. 

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai: Hermann Irén, Veiszer Alinda, Varró Szilvia, Both Vilmos, Dudás Gergely, Weyer Balázs és Nyáry Krisztián. A nyertes írás szerzője 200 000 forint jutalomban részesül.

A díjazottaknak és a többi kiemeltnek is gratulál a Forbes szerkesztősége!

Oszd meg!