Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fontos kórházi partner, 1 milliárd forint befektetést kapott az egyik legforróbb magyar startup, a Zippsafe

A Zürich-Budapest központú, magyar gyökerű startup, a Zippsafe sikeresen vont be 3 millió svájci franknyi (1 milliárd forint) befektetést egy magánbefektetői körtől április végén – jelentették be. A tavaly a Forbes által az egyik legforróbbnak választott magyar startup a kórházak fontos partnere.

A helytakarékos, okos öltözőszekrényeket fejlesztő céget egy svájci-magyar kettős, Carlo Loderer és Ballagi Dávid alapította 2016-ban, a termékfejlesztés közben derült ki, hogy a megoldásuk különösen értékes a kórházak számára, így rá is álltak erre a piacra.

Svájc után tavaly Németországban jelentek meg, több nagy kórházzal is szerződtek (Stuttgart, Berlin, Karlsruhe). A Zippsafe Ausztriában, Franciaországban és a Benelux-államokban tervezi a további terjeszkedést, de megrendelésük már számos országból van.

A Zippsafe helytakarékos, 15 ember kiszolgálsára is alkalmas okostárolója.
A Zippsafe helytakarékos, 15 ember kiszolgálsára is alkalmas okostárolója.

A most bevont tőkéből jut fejlesztésre is, szoftver oldalról idén az ún. Smart Locker Management rendszerükre fókuszálnak, például.

A Zippsafe szekrényeinek lényege, hogy viszonylag kis helyen képesek több felhasználót is kiszolgálni, ez különösen ott nagy érték, ahol a műszakok közötti váltás miatt sok ember megfordul. A szekrény azért okos, mert képes naplózni, éppen ki és meddig használja, összekapcsolható a beléptetési rendszerekkel is. Így olyan, a munka hatékonyságát is érintő folyamatokat is digitalizálnak, amit eddig más nem, ezzel is segítik ügyfeleiket a munkaszervezés hatékonyságának javításában.

A helytakarékosság különösen az olyan drága ingatlanok esetében nagyon fontos, mint amilyen egy kórház, ahol a műszakok miatt nagy a napközbeni fluktuáció is az öltözőben, ugyanakkor fontos a védelem is, nem mehet be ezekre a helyekre akárki.

Ballagi Dávid és Carlo Loderer, a Zippsafe alapítói. 70 százalékos helymegtakartást ígérnek okostárolójukkal. Azt digitalizálták, amit eddig más nem.

„Az a trend, hogy a teret felelősségteljesen használjuk ki, egyre népszerűbb. Különösen igaz ez ma, amikor az egészségügyi intézmények világszerte a kapacitásuk felső határát súrolják. A Zippsafe abban segít, hogy a rendelkezésre álló helyet okosabban használjuk ki a lehető legnagyobb megtérülés mellett” – mondta a bejelentés kapcsán Loderer, a cég társalapító-CEO-ja.

A Zippsafe tavaly szerepelt a legforróbb magyar startupok Forbes-listáján is, korábban a svájci Venture Kick-versenyt is megnyerték, és Svájc 100 legfontosabb startupja közé is beválasztották őket. Magyar leánycégük is van, a gyártás és a termékfejlesztés egy része is Magyarországon van.

A Zippsafe legutóbb 2018 nyarán kapott befektetést, akkor 1,1 millió frankot (a cég így összesen 4,8 millió frank, mostani árfolyamon 1,6 milliárd forint befektetést realizált).

Ballagi Dávid szerepelt a sikeres magyar fiatalokat bemutató Forbes 30/30 összeállításban is, ennek idei kiadása nemrég jelent meg.

Borítókép: Ballagi Dávid és Carlo Loderer, a Zippsafe alapítói az általuk fejlesztett okostároló előtt. Fotók: Zippsafe.

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."