Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Dallos Bogi, Milák Kristóf, Henri Gonzo és 27 további úttörő fiatal – itt a legsikeresebb 30 alattiak listája

Hobbi-basszusgitáros hálózatkutató, világcsúcsdöntő húszéves úszó, a Rockstar North videojátékfejlesztő cég női fejlesztője és az ország legjobb croissant-pékje is ott van 2020 rendhagyó 30/30 listáján. 

A teljes, részletes 30/30 összeállítást a most megjelent májusi magazinban találod, ahol megírtuk, mi lett a Cápák között befektetőinek tavalyi üzleteiből, bemutatjuk a Zoom sztoriját, de készítettünk egy hosszú interjút Zoboki Gábor építésszel is

A Forbes szerkesztősége idén is összeállította a harminc alatti (vagy éppen harmincat töltő) sikeres fiatalok listáját az üzlet, kultúra, tudomány, sport és gasztronómia világából. Amiben ez az év mégis más, mint a többi: ez az első 30/30-as lista, amelyen már mindenki a rendszerváltás után született, és most hirtelen a vírusválság akadályaival küzd egy globalizált világban. 

A nyilvánvalón túl azért is más az idei lista, mert feltűnően sok a nemzetközi karrier: Sindelfingenben, Londonban és New York-ban fizikailag is ott vannak a 30/30-asok, de a termékük, cégük és hatásuk ennél messzebbre is elér.

Eltűnni látszik a munkakör fogalma és a definíciós kényszer, tervezik a jövőt, őszinték magukkal és érdekli őket a világ, amiben élnek.

A teljes összeállítás az listán szereplők saját fotóival elérhető online, kedvcsinálónak pedig íme a lista egy része. A teljes portrékért keresd (kesztyűben) a májusi lapszámot a polcokon és online!

Dallos Bogi (23) énekes, műsorvezető

14 éves korában édesapja felvette, ahogy énekel, és feltöltötte Youtube-ra. A felvételt kiszúrta egy zenei menedzser, Bogi pedig három évvel később a döntőig vitte az MTVA tehetségkutató show-műsorában, A Dalban. Végzős gimnazistaként már a Sportaréna színpadán lépett fel James Blunt előzenekaraként. 2019-ben műsorvezetőként tért vissza A Dalba, majd az X-Faktorban debütált mentorként. 

Fotó: Dallos Bogi

Janosov Milán PhD (28) hálózatkutató

A köztársasági ösztöndíjas fizikus sztárok hálózati mintájáról készített tanulmányát a a tekintélyes Nature Scientific Reports közölte. Kutatott Cambridge-ben és Bostonban, a magyar sztárkutató, Barabási Albert-László laborjában is.

„Elképesztően sokat tanulok tőle” – mondja Barabásiról Milán, és hogy az elismerés kölcsönös lehet, arról csak annyit: Milánt Barabási javasolta a Forbes-listára. 

Fotó: Janosov Milán

Henri Gonzo (26) énekes, dalszerző, a Fran Palermo frontembere

Zenekarának, a Fran Palermónak állandó jelzője lett a „legexportképesebb magyar zenekar” címke. Ami egy veszprémi utcazene-fesztivál meglepetése volt 2011-ben, ma már sorra telt házas klubkoncerteket és külföldi turnékat jelent, nemrég jelent meg harmadik nagylemezük. Henrit mediterrán nyugodtsága civilben és virtuóz túlfűtöttsége a zenéjében a mai magyar underground top zenészévé emelte.

Fotó: Henri Gonzo

Milák Kristóf (20) úszó

Az 1:50.73-as „Milák-csúcshoz” Michael Phelps is hosszasan gratulált. „Megtörtént, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki rájött, hogyan lehet megcsinálni, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán kőkemény munkát.” 

Fotó: Derencsényi István

Varga-Baráth Barbara (29) Green Fox Academy CEO, ShareIT Lab társalapító

Az utolsó pillanatig hezitált, hogy leadja-e a jelentkezését a Green Fox Academy operatív vezetői állására, a végső lökést az adta meg, hogy a hirdetés eltűnt.

 Vezetése alatt a Green Fox több mint 700 embernek segített elindítani programozói karrierjét,

és társalapított egy új közösséget is, a ShareIT Lab-et, ami elősegítené a nők pályakezdését és karrierváltását IT területen.

Fotó: Varga-Baráth Barbara

A magazinba itt tudsz belelapozni:

"Az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni!"