Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fejlesztett a GreenGo: változik a díjszabás, slusszkulcs nélkül lehet indulni

Új vezérlők kerülnek az autókba, beüléskor pedig parkolási díjjal indul a bérlés.

Új vezérlőket telepít a GreenGo az autóiba, amivel kulcs nélkül lehet majd autózni – tudtuk meg a cég közleményéből.

A Prágában is terjeszkedő magyar autómegosztó-szolgáltató a fejlesztést azzal indokolja, hogy a beérkezett felhasználói panaszok negyede valamilyen kulccsal kapcsolatos probléma miatt érkezett: többen jelezték, hogy nem tudják pontosan elhelyezni a kesztyűtartóban és ezáltal megfelelő időben lezárni az autót.

Amikor a Forbes újságírója, Ács Gábor tesztelte a három fővárosi szolgáltatót, neki is gondja volt a GreenGo slusszkulcsával a bérlés lezárásánál.

Az autókba új vezérlőket telepítenek, kikerülnek a szélvédő mögötti kijelzők is. Mindent, ami a bérléshez kell, egy helyen, az applikációban tudnak a felhasználók intézni. Mint írják, kritikus pont a telefon, a háttérrendszer és a jármű közötti kapcsolat, az új technológiának köszönhetően ez is javul, az eszközök közötti kommunikáció 1-2 másodpercre csökken. A műholdas helymeghatározás pontossága is javult, így megbízhatóbbá vált a folyamat első lépése, az autó keresése és foglalása is. „Egy hete indult a vezérlők cseréje, de már most érkeznek a pozitív visszajelzések a felújított autókkal utazóktól” – mondta Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Változást vezetnek be a díjszabásban is: az autóba üléskor menetdíj helyett parkolási díjjal kezdődik a bérlés, ezzel csökken a felszámolt díj.

Az új rendszerrel csak a gyújtás ráadásakor vált át menetdíjra a számláló, így nem kell a tükrök és az ülés beállításával sietni. A parkolás elindításához az appon belül elegendő megnyomni a P-t, sőt, vásárlás után a ki- és bepakoláskor is végig parkolási díjat számít fel a GreenGo.

Az autók vezérlő elemeit fokozatosan cserélik, eddig 25 járműbe került be az új rendszer. Várhatóan július elejére fejeződik be a 300 autós flotta átalakítása, addig a felhasználók a gombos és a kulcsos megoldással is találkozhatnak. 

A kulcs nélküli indítási rendszert a Share Now összes autójánál alkalmazza, míg a Mol Limónál a flotta egy része indul kulccsal.

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.