Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

fotó: Katka Pavlickova // Unsplash

Facebook-veterán veszi át az Instagram irányítását

Adam Mosseri, a Facebook korábbi hírfolyamért felelős igazgatója váltja az Instagram lemondott vezetőit. Kevin Systrom és Mike Krieger alapítók még szeptemberben hagyták ott a fotómegosztó applikációs céget.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan embernek adtuk át a gyeplőt, aki erős tervezői háttérrel rendelkezik, ugyanakkor tisztában van a közösség erejének fontosságában” – reagáltak az utód hivatalos kinevezésre Kriegerék.

Az új főnök karrierjét designerként kezdte, majd sokáig saját formatervezői tanácsadó cégét irányította. 2008-ban csatlakozott a Facebookhoz, ahol termékigazgatóként dolgozott. Mosseri már korábban is nagy támogatója volt annak, hogy

az Instagram segítse a Facebookot, mivel a kép- és videómegosztó alkalmazás azt a fiatal, tizenéves korosztályt célozta meg, ami Zuckerberg platformjától folyamatosan elpártol.

A hat éve felvásárolt Instagram egyre inkább beolvad a Facebookba, a folyamat teljes levezénylését pedig Mosseri fogja irányítani. Az új szerepkörben a vállalat valamennyi üzleti döntését is ő felügyeli, valamint új vezetői csoportot fog kinevezni.

A Facebook annak idején 1 milliárd dollárért vette meg az Instagramot, aminek jelenleg több mint egymilliárd felhasználója van. Ezzel az Instagram a leggyorsabban növekvő app a Facebook-alkalmazások közül.

Az alapítók szeptemberben hagyták ott a céget, melynek háttérében – iparági források szerint – a Facebook-alapító Marc Zuckerberggel való konfliktusuk állt.

Távoznak az Instagram éléről az alapítók

kiemelt kép: Katka Pavlickova // Unsplash

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója