Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Twitter és a Microsoft után a Facebook is bejelentette az örökös home office-t

A Facebook májusban tervezi újból megnyitni a szilícium-völgyi irodáit, de más techóriásokat követve most azt is bejelentette, hogy a munkavállaói a járvány után is élhetnek majd az örökös home office lehetőségével. 

A Twitter még tavaly májusban, a Microsoft októberben kínálta fel az alkalmazottainak, hogy dolgozhatnak majd otthonról a lezárások után is. A Facebook korábban azt tervezte, hogy a munkavállalói 2021 júniusáig dolgozhatnak home office-ban, de Brynn Harrington, a cég HR-alelnökének nyilatkozata szerint aki akar, továbbra is élhet majd a távmunkával – írja a Business Insider

Szerinte sokaknak jelent majd könnyítést, hogy megspórolják az ingázással töltött időt, de azokra is gondolnak, akiknek a gyerekeik vagy a lakótársaik miatt nem adott otthon a nyugodt munkakörnyezet. Ahhoz, hogy valaki a jövőben egyáltalán ne járjon majd be az irodába a közvetlen főnöke engedélyét kell, hogy kérje. 

Aki a bejárást választja, azt a jövő hónaptól legfeljebb 10 százalékos kapacitással működő iroda, kötelező maszkhasználat és bizonyos esetekben heti rendszerességű koronavírus teszt várja. 

Mark Zuckerberg Facebook-vezér arra számít, hogy a munkavállalóinak közel az 50 százaléka fog teljes mértékben otthonról dolgozni a következő évtized végére. 

Magyar cég követi a Twitter példáját: örökös home office-t ajánlottak mindenkinek

Oszd meg!