Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már kapható a Ray-Ban-Facebook okosszemüveg, nem is olyan vészesen drága

Csütörtökön bemutatta a Ray-Bannel fejlesztett 300 dolláros újítást a Facebook, az okosszemüveggel fényképezni és filmezni lehet, sőt podcasthallgatásra is alkalmas. 

A Facebook okosszemüvegével anélkül készíthet az ember fotókat, videókat, vagy hallgathat podcastokat, hogy a kezét megmozdítaná. Hangvezérlésre is tud ugyanis működni, igaz, egyelőre csak angolul ért.  

A The Guardian cikke szerint az eszköz hasonlít a Sbapchat okosszemüvegéhez, amely már a harmadik generációjánál jár. Nem ez az első alkalom, hogy a Facebookot a nála fiatalabb Snapchat inspirálta, még az új eszköz neve, a Stories is a Snapchat alapítóját, Evan Spiegelt juttatja az ember eszébe, ő volt, aki a stories, vagyis magyarul történetek közösségimédia-funkciót kitalálta.

Az új okosszemüveg memóriájában körülbelül ötszáz kép vagy 30-35 félperces videó fér el. USB Type-C kábellel tölthető fel, a Facebook szerint körülbelül egy óra alatt, és teljes feltöltéssel nagyjából hat órát bír ki.

A keret szárába épített gomb megnyomásával vagy hangvezérléssel lehet fényképeket vagy videókat készíteni. A beépített kamerák a Facebook View nevű új alkalmazással szinkronizálódnak, ezzel pedig szerkeszthetők és meg is oszthatók a felvételek, szintén egy gombnyomással.

A keret két szárában hangszórók is vannak, amelyek bluetoothon keresztül lejátsszák a telefonról érkező hangot, így a szemüveggel tud majd a gazdája hívást is fogadni vagy podcastot hallgatni.

Oszd meg!