Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Exkluzív: PlayIT Store-rá változik a Konzolok Szervize és az 576 Kbyte, átalakulhat a videójáték-kiskereskedelem

Új videójáték-kiskereskedelmi titán van születőben, tudta meg a Forbes: a PlayIT Store a Konzolok Szervize és az 576 eddigi üzleteit pakolja egyetlen brand alá, amit elsősorban a Meex azonos nevű rendezvényei miatt ismerhetnek a magyar játékosok.

„Örömmel számolunk be arról, hogy hosszas előkészületek után, több gaming piaci szereplő közreműködésével egy új bolthálózat indul útjára augusztus 1-től: a PlayIT Store” – írja közleményében a Meex. Ez egyben azt jelenti, hogy összevonják az 576 és a Konzolok Szervize üzleteket, így összesen 14 bolt kerül a webshoppal megerősített csoport keze alá. „A hálózat egyik ötletgazdája és mozgatója a PlayIT Show rendezvényeket szervező cégcsoport. ”

Advertisement

A PlayIT egy országos rendezvény, ami nemcsak játékosokat, de youtubereket, cosplayereket és a techvilág megszállottjait is vonzza, évről-évre. Idén betett neki a járvány, a szervező Meex azonban egy másik rendezvénnyel, a Budapest Comic Connal készül az őszre (már ha lesz lehetőség nagyszabású rendezvényt tartani).

Ami a boltot illeti, online már elérhető, és nem az első PlayIT-tematikájú webshop; a PlayIT Shopban a rendezvényhez tartozó merchandise cuccok kaphatók.

Az 576 sokáig a hazai videójáték-forgalmazás megkerülhetetlen titánja volt, a 2010-es évek közepére azonban sokat vesztett fényéből, többször tulajdonost cserélt, vezető szerepét pedig a Konzolvilág vette át. A mostani fúzió többek közt azért is jelentős, mert ezzel az 576 üzletek elveszítik azt a nevet, ami a 90-es évek óta beleégett a játékosok emlékezetébe.

A PlayIT Store-t az 576-ot jelenleg üzemeltető BestByte Kft. fogja üzemeltetni. A Konzolok Szervize szintén játékok, gépek és eszközök kiskereskedelmével foglalkozik, ezek a nevek együtt pedig igen erős infrastruktúrát vetítenek előre.

„Filozófiánk fontos eleme ugyanis, hogy a valódi játékélmény nem csak a hardcore gamereké, ezért széles termékkínálatunk között bárki megtalálja a magának megfelelő terméket, ami egyszerűbbé és szórakoztatóbbá teszi mindennapjait” – fogalmaz a közlemény arról, mi vár majd a vásárlókra.

Kép: screenshot a PlayIT Store weboldaláról


 

"Minden paranoiás engem üldöz."