Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Várkonyi Balázs, az Edigital ügyvezető-társalapítója. Fotó: Krasznai Zoltán

Ez is eljött: amikor AdBlue-val hirdetik az e-kereskedők a közelgő Black Friday-t

Bejelentette az Emag-Edigital, hogy mikor tartják a nagy akciókról szóló Black Friday-t, az online kereskedelmi platformon háztól AdBlue-ig minden kapható lesz. Ez az első alkalom, hogy az összeolvadó cégek együtt tartják meg a kereskedők Amerikából importált ünnepnapját.  

Miután befejeződött az Emag és Extreme Digital (Edigital) összeolvadása, Magyarország két piacvezető e-kereskedője először tart közösen Black Friday-t. Az akciós ajánlataikat egy közös felületen teszik majd közzé. 

A Black Friday, vagyis a fekete péntek a hálaadást követő első péntek, Amerikában hagyományosan ez a karácsonyi bevásárló szezon kezdete, amikor a kereskedők akciókkal próbálják magukhoz csábítani a vevőket. Az akciókkal megpakolt szezonnyitásban persze a magyar kereskedelem is meglátta a lehetőséget, és a felpörgő e-kereskedelmi szektor szereplői is kiemelten készülnek már a jeles alkalomra. Az Emag-Edigital mostani bejelentése szerint november 19-én bonyolítják le az első közös Black Friday-t. 

A fekete pénteki rendelések átvételét pedig országszerte már több mint 400 Easybox csomagautomata is segíti a 20 hazai szaküzlet mellett.

Mind az Extreme Digital, mind az Emag történetében az idei lesz a nyolcadik Black Friday.

Idén ingatlan is lesz az akciós napon

Az első közös Black Friday-en olyan szokatlan, de jelenleg nagyon keresett termékekkel is készül a cégcsoport, mint a dízel járművekben használatos, sok helyen hiánycikknek számító AdBlue-adalék, vagy az idén egyébként jelentősen megdrágult téligumi-szettek.

„Minden fontos termékcsoportból jelentős készletekkel vágunk neki az idei Black Friday-nek az Emag Marketplace partnereinkkel együtt, és idén először akciós árú ingatlanok is elérhetők lesznek a kínálatban, de készülünk belföldi utazási ajánlatokkal is, hiszen az utazási nehézségek nyomán ezek tavaly is nagyon népszerűek voltak. A több millió várható fekete pénteki rendelés kiszolgálásában idén már segítségünkre lesz a már közös tető alatt működő logisztikai háttér” – mondta el Várkonyi Balázs, az Emag és az Extreme Digital ügyvezetője.

Várkonyi Balázs a Forbes Flow egy korábbi panelbeszélgetésében.

Chiphiány? Nem gond

Az olyan szokásos fekete pénteki elektronikai slágertermékek, mint a televíziók, laptopok, okostelefonok, illetve a minden évben népszerű szárítógépek, mosógépek és más háztartási nagygépek idén is jelentős kedvezménnyel lesznek elérhetők november 19-én – e termékkategóriákból a globális chiphiány dacára jelentős fekete pénteki készletekkel készül a cégcsoport.

Tavalyhoz hasonlóan az idei Black Friday-en is számos napi használati cikk is jóval olcsóbban lesz elérhető, hiszen

a pandémia kezdete óta például pelenkát, mosószert, vagy éppen kávékapszulát is előszeretettel rendelnek nagyobb kiszerelésben a fekete pénteki vásárlók.

Az Emag és az Edigital által forgalmazott termékeken felül az idei Black Friday-en az Emag Marketplace kereskedők jelenléte is hangsúlyosabb lesz: több mint ezer partnercég kínál majd fekete pénteki árengedményeket.

Hogyan lehet gyorsabb, aki le akar csapni az akciókra? 

A társaságok szerint egyrészt érdemes korán kelni november 19-én, másrészt a közös akciós nap az Emag platformján zajlik majd, vagyis aki akciókra vadászik, annak érdemes regisztrálnia az oldalra vagy letöltenie az Emag mobilappját (a fekete péntek nyilván remek alkalom arra is, hogy az e-kereskedők regisztrációval még jobban magukhoz kössék a fogyasztókat). Az Emag-Edigital szerint így gyorsabban tudnak majd rendelni a diszkontvadászok, főleg, ha még a kártyaadataikat is bementik az alkalmazásba, ne kelljen azok begépelésével bajlódni. 

Mikor szállítják ki a megrendelt termékeket? 

Az idei fekete pénteki rendelések kiszállítását 14 napon belül, tehát 2021. december 3-áig vállalják a társaságok. A közös Black Friday-en megrendelt termékeket a házhoz szállítás és az országszerte az idei fekete péntek napjára több mint négyszáz helyszínen működő Easybox csomagautomata (ebből tehát jóval több van már, mint tavaly ilyekor) mellett személyesen egyaránt át lehet venni az Emag és az Extreme Digital üzleteiben – az utóbbi márka üzleteiben ugyanis mostanra már mindkét márka jelen van.

Oszd meg!