Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elstartolt a harmadik autómegosztó, már utazhatunk vele Budapest utcáin

Nemrégiben adtunk hírt róla, hogy a meglévő GreenGo és a MOL Limo mellett hamarosan feltűnik egy harmadik autómegosztó szolgáltatás is. A szolgáltatás a mai napon elstartolt, az első autókkal már találkozhatunk Budapest utcáin. Az első hét végére a közel 200 autót tartalmazó flottában nyolc különböző BMW és MINI modell áll rendelkezésre.

Elindult Budapesten a DriveNow, a SHARE NOW nemzetközi autómegosztó tagvállalatának szolgáltatása, ezzel a fővárosiak már három autómegosztó szolgáltatásai közül választhatnak. Az április 11-én tartott bejelentés után az autók most megérkeztek Budapest utcáira: az autók bérlésére perc-, óra-, vagy napidíj alapú csomagok is választhatóak.

A szolgáltatásra az elmúlt két és fél hétben már több mint 10 ezer felhasználó regisztrált

– áll a szolgáltató szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

A flottában BMW 1-es sorozat, 2-es Active Tourer, BMW X1 és X2 modellek találhatóak, illetve a MINI 3 és 5 ajtós modelljei, valamint MINI Cabrio is helyet kap. A BMW tisztán elektromos i3 modelljei fokozatosan válnak elérhetővé a felhasználók számára.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3-, 6-, 9 órás) csomagokkal bérelhetőek az autók. A bérleti díjak modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változnak, de az óránkénti csomagokkal az egy percre vetített költség akár 62 forintra is csökkenthető.

A szolgáltatás Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres területen érhető el a DriveNow applikáció segítségével. A felhasználók az autókkal elhagyhatják a szolgáltatási zónát, míg a bérlést a szolgáltatási területen belül tudják lezárni.

A szolgáltatásra 21. életévét betöltött, érvényes jogosítvánnyal rendelkezők tudnak regisztrálni a DriveNow applikáción keresztül, vagy a drive-now.hu honlapon. Az ingyenes regisztrációs időszak lezárultával az első hónapban továbbra is kedvezményesen, egyszeri 4990 Forintért lehet regisztrálni a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Az akció május 29-ig tart, utána egyszeri 9990 Forint lesz a regisztrációs díj. Mindkét esetben 25 bónusz perc jár.

A DriveNow korábban a BMW Csoport leányvállalataként működött.  A BMW Csoporthoz tartozó DriveNow 2019 februárja óta a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve SHARE NOW néven, közös vállalkozásként működik. A SHARE NOW jelenleg több mint négymillió felhasználóval bír és a világ 30 nagyvárosában van jelen. A statisztikák szerint minden egyes járművük akár nyolc magántulajdonban álló autót vált ki a közlekedésben.

Új közösségi autómegosztó indul – Topmilliárdos hozza el Magyarországra a BMW carsharing szolgáltatóját

Oszd meg!