Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bálint hozott még GreenGo autókat Budapestre, nagyobb lett a lefedettség is

Tovább növeli a kizárólag elektromos autókból álló flottáját az első magyar autómegosztó startup, a GreenGo. A szűk két éve, 2016 novemberében mindössze 45 autóval induló szolgáltatás most októberben 270-re, év végéig pedig 300-ra növeli az ügyfelei számára elérhető kocsik számát. 
Michaletzky Bálint, a cég tulajdonosa és ügyvezetője elmondta: „a Statisztikai Hivatal adatai alapján az elmúlt több éves időszak trendje volt, hogy Budapesten minden évben 60 ezer autóval több áll forgalomba. Ez nagyban növeli a városban élők kitettségét a károsanyag-kibocsátásból és zajszennyezésből fakadó környezeti terhelésnek. Mi szeretnénk Budapestet egy kicsit élhetőbbé tenni azzal, hogy egyre nagyobb területeket fedünk le város- és környezetbarát elektromos autóinkkal.”
A Forbes kérdésére elárulták, hogy a bővítéshez szükséges befektetés 160 millió forintba került, de ebben nemcsak az autóflotta felhizlalása volt benne, hanem az is, hogy a megnövekedett felhasználói terhelés miatt a szolgáltatást felhőalapúvá tették.
A cég azt ígérte, hogy a bővítés miatt nem emelnek az árakon.
A flotta növekedésével párhuzamosan a GreenGo október közepén újabb zónákat ad a szolgáltatási területhez, mostantól a XI. kerületben Gazdagrét, a teljes XIII. kerület, a IV. kerület egy része, a II. kerületben a Kapy útig elérhetők a GreenGo-k.
Fotó: The Orbital Strangers
Oszd meg!