Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musknak is összejött a százmilliárd dolláros vagyon

A Tesla hétfői részvényfelaprózódása után a vállalkozó vagyona 102,9 milliárd dollárra rúgott. Nemcsak a Forbes leggazdagabbjainak lajstromán kapaszkodott fel, de beléphetett a százmilliárd dollárosok öttagú klubjába is.

A hétfői részvényfelosztás (stock split) jót tett a Tesla árfolyamának, a piac zárásakor Elon Musk nettó vagyona 102,9 milliárd dollár volt. A 12,6 százalékot növekedő részvényeknek hála Musk 10,4 milliárd dollárral növelte nettó vagyonát péntek óta – írja az amerikai Forbes. (A cikkben a piac 2020. augusztus 31-ei zárását veszik alapul.)

Az amerikai Forbes számításai szerint a Tesla-vezér ezzel az ötödik ember, aki belépett a százmilliárd dollárosok klubjába.

Musk nettó vagyona március óta megnégyszereződött, akkor a Forbes Világ Milliárdosainak listáján a 31. helyen szerepelt 24,6 milliárd dolláros vagyonával. Hétfő óta Musk már az ötödik leggazdagabb ember, közvetlenül a Facebook-alapító, Marc Zuckerberg után, aki jelenleg a negyedik helyen áll 107,6 milliárd dollárral.

Na, nem mintha ez számítana Musknak.

A 49 éves vállalkozó közölte, hogy közömbösen érinti a listán való részvétel.

Musk még júliusban küldte el részletes vagyonnyilatkozatát az amerikai Forbes-nak, akkor ezt írta az emailben: „ezek az számok emelkednek és csökkennek. Ami igazán fontos, hogy olyan nagyszerű termékeket csináljunk, amit az emberek igazán szeretnek.

Musk vagyona augusztus 27-én lépte át a 99 milliárd dollárt, de ez az összeg már másnap megcsappant, köszönhetően annak, hogy az elektromos autógyártó részvényei 3,6 százalékot zuhantak. Elon Musk a részvényfelosztás eszközéhez nyúl, így a kisbefektetők is könnyebben vásárolhattak.

Ettől valójában nem lesz olcsóbb a papír, csak kisebb címletekben is Tesla-tulajdonossá válhat bárki a tőzsdén – írta korábban a Forbes.

Az 5:1-es split augusztus 31-től élt és jót tett a cégnek. A Tesla mostani piaci kapitalizációja 464 milliárd dolláron áll, a márciusi mélypont után a cég 500 százalékot emelkedett, Musk vagyona pedig megnégyszereződött.

Oszd meg!