Elindult a TV2 streaming felülete
Üzlet

Elindította streaming szolgáltatását a TV2

Zsiborás Gergő
2021. február 15. 2 perc olvasás

A magyar milliárdosok kezében lévő országos kereskedelmi csatorna megy az iparági trendek után. 

TV2 Play néven elindult a kereskedelmi csatorna online elérhető tartalomkínálata, a streaming felületen főleg saját gyártású tartalmakat kínálnak majd és nemzetközi filmeket, de lesznek a TV2 műsorai mellé gyártott extra tartalmak is.

Mint a Media1 megjegyzi, közel egy éve jelenetették be a platform elindulását, ami ingyenes. A csatornacsalád valamennyi adójának műsorai elérhetőek a felületen, aminek keresőmotorja személyre szabottan kínál tartalmakat a felhasználóknak.

A csatornacsalád ezzel az iparági trendekre reagál, a lineáris tartalomfogyasztás mellett egyre népszerűbb az on-demand tartalomfogyasztás, a streaming platformok, mint a Netflix vagy az HBO GO népszerűsége – és tőzsdei értéke – csak tovább emelkedett a járvány alatt. 

Magyar milliárdosok a csatorna mögött

A TV2 médiacsoportban több, a Forbes legfrissebb milliárdos listáján szereplő üzletember is érdekelt, így Vida József Takarékbank-vezér mellett Gál Miklós is, de a Szlovéniában terjeszkedő médiavállalat mögött nemrég megjelent egy, a leggazdagabb magyarhoz, Mészáros Lőrinchez köthető tőkealap is. 

A szlovén piac a TV2-nek nem lesz ismeretlen: a csoport élére 2019 tavaszán kinevezett bolgár Pavel Stanchev 2013-ig épp a nemrég portfólióba került Planet TV vezérigazgatója volt. A Mészáros Lőrinc köréhez sorolt Vida banki szakemberből lett az ország egyik leggazdagabb embere, a Forbes listáján immár 15. leggazdagabb magyarként szerepel, ha épp nem médiabefektetéseivel foglalkozik, az OTP-ellenlábas gigabankot építi.