Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Eladná győri telephelyét a Matusz-Vad

370 millió forintért árulja a húsfeldolgozó cég a győri telephelyet.

Túladna győri telephelyén a Matusz-Vad, írja a Világgazdaság. A húsfeldolgozással és -kereskedelemmel foglalkozó Zrt. a hűtőházat és csomagolóüzemet is tartalmazó ingatlant 370 millió forintért hirdette meg, az újság az ingatlan.com-on megjelent hirdetésből szúrta ki a hírt.

A Matusz-Vad árbevétele 2019-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, 0,9 milliárd forintos adózott eredményt ért el. Előbbi 13,5, utóbbi 70 százalékos növekedés 2018-hoz képest. A 2020-as számok egyelőre nem ismertek, de a koronavírus-járvány minden bizonnyal érzékenyen érintette a vendéglátásnak kitett céget.

Minél tovább várunk, annál nehezebb lesz felállni – a gasztrobeszállító Matusz-Vad megrendelései 20 százalékra estek, gyorsan profilt váltott

A Vg azt írja, az eladás oka az, hogy új telephelyet építene a 210 főt foglalkoztató húsipari cég.

Matusz Balázs 25 évvel ezelőtt one-man showként indította el a Matusz-Vadat, 2019 júliusában írtunk róla hosszú portrét.

Borítókép: Sebestyén László (Archív)

Oszd meg!