Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Max Max / Unsplash

Olasz céget vett a magyar ingatlanközvetítő

A Duna House Holding Nyrt. sikeresen lezárta az olasz Hgroup Spa. felvásárlását, közölte a társaság a Forbes.hu-val. Olaszország lesz a negyedik ország, ahol piacra lépnek.

A cég még december 10-én számolt be arról, hogy kötelező érvényű befektetési szerződést kötött az olasz HGroup S.p.A. 70 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a további jövőbeli opciós lehetőségekkel, amelyekkel 100 százalékra nőhet a Duna House részesedése az olasz cégcsoportban.

A tranzakció 2022. január 13-án sikeresen lezárult. A HGroup-ot és leányvállalatait 2022. január 1-jétől a Duna House Group konszolidálja.

A két cég előzetes, összesített árbevétele a 2021. szeptember 30-cal záródó 12 hónapban meghaladta a 80 millió eurót, EBITDA-ja pedig a 10 millió eurót.

A Duna House Csoport emellett 10 év futamidejű 6 milliárd forint névértékű, 4.5 százalékos fix kamatozású kötvényt bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában.

A Duna House papírjait a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik,

a cégcsoport eddig három országban volt jelen, Lengyelországban a piacvezető Metrohouse tulajdonosa,

Csehországban pedig szintén Duna House márkanév alatt működtet ingatlanirodákat.

Fotó: Max Max

Oszd meg!