Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Dollar Tree

Kézzelfogható infláció: mostantól szinte minden 1,25 dollár az 1 dolláros boltban

35 évig szinte minden egy dollárért ment a Dollar Tree üzletekben. Most már muszáj minimum 25 centet emelniük.

Eddig bírták: az amerikai Dollar Tree diszkontlánc (lényegében az itthoni 100 forintos boltok megfelelője) 35 éven át 1 dolláron kínálta legtöbb termékét, 2022 első negyedévében viszont már minden üzletükben 1,25 dollárra emelik ezt az árat – írta meg a CNN.

A Dollar Tree már hónapok óta teszteli az áremelést: a nemrég bevezetett Dollar Tree Plus termékkategóriában már 3 és 5 dolláros termékeket is találnak a vevők. Ennek kapcsán a cég szeptemberben pozitív vevői fogadtatásról számolt be, így elkezdett bizonyos üzleteiben 1,25 és 1,5 dollárért is termékeket kínálni. Ez a próbálkozásuk is népszerűnek bizonyult, így a jövő év elején

minden üzletükre kiterjesztik az 1 dollár helyett 1,25 dolláros árat.

Az áremelés miatt a Dollar Treenek több közönségkedvenc terméket is le kellett vennie ideiglenesen a polcokról, ugyanakkor így már rugalmasabbak is lehetnek a termékkínálatot és kiszereléseket illetően.

A dollár folyamatos inflálódásával eleve természetes folyamatnak tűnik, hogy az egydolláros termékeket kínáló üzletek nem bírják tartani tovább az alacsony árat. Hasonló döntést már más diszkontláncok is kénytelenek voltak korábban meghozni, viszont közleményében a Dollar Tree úgy fogalmazott:

nem a jelenleg zajló piaci helyzetre kívánnak reagálni, a magasabb haszonkulcsot az egyre növekvő termék-, bér- és terjesztési költségek enyhítésére tudják fordítani, Michael Witynski vezérigazgató szerint pedig amúgy is itt volt az ideje az egydolláros árpont okozta korlátokat megszüntet. 

Címlapkép: Dollar Tree

Oszd meg!