Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Digitálisan tartják karban a Magyar Légimentők a helikoptereiket – a világon elsőként

Az Airbus Helicopters segítségével digitalizálja helikoptereinek üzemeltetését a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., Magyarország legnagyobb polgári célú helikopterflottájának üzemeltetője.

Ezzel a világon ők az első olyan szervezet, amely az Airbus teljes csomagját beszerzi és erre építi az üzemeltetést – tudatták szerkesztőségünkkel közleményükben.

A digitalizációt, az adatgyűjtő, -tároló és -elemző szolgáltatásokat is az Airbus biztosítja a magyar Légimentőknek, ezzel teljes körűen digitalizálják a helikopterek üzemeltetését és lehetővé válik a bevetések során összegyűlt adatok tárolása és elemzése is.

A szerződés három évre szól és a flotta mind a kilenc H135-ös típusú helikopterének üzemeltetésére kiterjed. Az adatgyűjtéssel a cég lefekteti az adatvezérelt szervezet alapjait is, és elkezdi gyűjteni és elemezni azt a rengeteg hasznos információt, ami már a helikopter motorjának beindulásakor elkezd gyűlni.

Ezek elemzése segíti a pilóták, a karbantartók és a logisztikusok munkáját, javítja a működés biztonságát és optimalizálja a költségeket.

Az új szerződés értelmében, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. a legfontosabb digitális szolgáltatások használatát kezdheti meg: a Fleet Keeper digitális naplót, az új Flightastic digitális pilótanaplót és megfelelőséget ellenőrző rendszert, az Airbus saját fejlesztésű karbantartási információs rendszerét, amely számon tartja minden egyes alkatrész teljes szerviztörténetét.

Az Airbus a világ egyik vezető repülés és űrtechnikai vállalata. 2018-ban a vállalat 64 milliárd eurós árbevételt könyvelt el, és 134 000 embert foglalkoztatott világszerte, utasszállító repülőgép portfólióval rendelkezik, emellett ők Európa vezető katonai légijárműgyártói is.


Oszd meg!

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."