Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Digitálisan tartják karban a Magyar Légimentők a helikoptereiket – a világon elsőként

Az Airbus Helicopters segítségével digitalizálja helikoptereinek üzemeltetését a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., Magyarország legnagyobb polgári célú helikopterflottájának üzemeltetője.

Ezzel a világon ők az első olyan szervezet, amely az Airbus teljes csomagját beszerzi és erre építi az üzemeltetést – tudatták szerkesztőségünkkel közleményükben.

A digitalizációt, az adatgyűjtő, -tároló és -elemző szolgáltatásokat is az Airbus biztosítja a magyar Légimentőknek, ezzel teljes körűen digitalizálják a helikopterek üzemeltetését és lehetővé válik a bevetések során összegyűlt adatok tárolása és elemzése is.

A szerződés három évre szól és a flotta mind a kilenc H135-ös típusú helikopterének üzemeltetésére kiterjed. Az adatgyűjtéssel a cég lefekteti az adatvezérelt szervezet alapjait is, és elkezdi gyűjteni és elemezni azt a rengeteg hasznos információt, ami már a helikopter motorjának beindulásakor elkezd gyűlni.

Ezek elemzése segíti a pilóták, a karbantartók és a logisztikusok munkáját, javítja a működés biztonságát és optimalizálja a költségeket.

Az új szerződés értelmében, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. a legfontosabb digitális szolgáltatások használatát kezdheti meg: a Fleet Keeper digitális naplót, az új Flightastic digitális pilótanaplót és megfelelőséget ellenőrző rendszert, az Airbus saját fejlesztésű karbantartási információs rendszerét, amely számon tartja minden egyes alkatrész teljes szerviztörténetét.

Az Airbus a világ egyik vezető repülés és űrtechnikai vállalata. 2018-ban a vállalat 64 milliárd eurós árbevételt könyvelt el, és 134 000 embert foglalkoztatott világszerte, utasszállító repülőgép portfólióval rendelkezik, emellett ők Európa vezető katonai légijárműgyártói is.

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.