Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Fotó: Cordia

Csányi, Mészáros köre és egy orosz bank 28 milliárdos hiteléből épít ezer lakást az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő

Az OTP-vel, a Takarék Csoporttal és a Sberbankkal kötött szerződést a Futureal Csoporthoz tartozó Cordia négy projekt finanszírozására, melynek keretében összesen 1045 lakást építenek. 

Újabb csokor hitelszerződést jelentett be a piacvezető magyar lakóingatlanfejlesztő, a Futó család ingatlanbirodalmába tartozó Cordia. A Forbes szerkesztőségéhez eljuttatott cégközlés szerint négy beruházásra összesen 27,7 milliárd forint hitelt vettek fel, amiből 1045 lakást fognak építeni.

A most bejelentett szerződések a budapesti ingatlanfejlesztések legfelkapottabb kerületeit érinti: Ferencvárost, Újbudát és Angyalföldet.

A XIII. kerületi Duna-part közelében épülő, összesen 412 lakásos Marina Life 1. és 2. ütemére, valamint az IX. kerületi Millennium-negyedben található, 306 otthonból álló Akadémia Garden fejlesztésére összesen 17,5 milliárd forintos hitelt kapnak az OTP Banktól. A Marina Life I. lakásainak esetében az értékesítettség 70 százalékon, az Akadémia Garden esetében 35 százalékon áll.

Akadémia Garden. Fotó: Cordia

Akadémia Garden. Fotó: Cordia

A XIII. kerületben épülő, 215 lakásból álló Young City 3. üteméhez a Mészáros Lőrinc köréhez sorolt Takarék Csoport nyújt hitelt, megközelítőleg 5,6 milliárd forint értékben. Az Árpád híd pesti hídfőjének közelében megvalósuló ház lakásainak 35 százaléka már elkelt.

A XI. kerületi Sasad Resort lakópark egyik ingatlanegyüttese, a 112 otthonból álló Sasad Hilltop fejlesztéséhez a Sberbank biztosítja a finanszírozást. Az orosz bank 4,6 milliárd forint hitelt nyújt. A Sasad Hilltop lakásainak 50 százaléka már vevőre talált. A cégcsoport még 2016-ban vásárolta meg a Sasad Resort üres telkeit, a héthektáros területen hat ütemben összesen 850 otthont építenek fel 2021-ig, a beruházás összértéke megközelíti a 40 milliárd forintot.

Sasad Resort Hilltop. Fotó: Cordia

Sasad Resort Hilltop. Fotó: Cordia

Még mindig látnak fantáziát az új lakásokban a beruházók

Korábban már hírt adott a Cordia egy sor beruházási hitelszerződésről: 2019 elején szintén az OTP Bankkal és a Takarékbankkal egyeztek meg, a szerződések összértéke 16,3 milliárd forintot tett ki. Ebből az összegből a Corvin-negyed utolsó telkét építik be, a hetedik kerületi Nagy Diófa utcában beruháznak és a sasadi projekt másik ütemének, a Sasad Resort Sun lakásainak építésébe fogtak bele.

Villák Sasadon, belvárosi társasházak: az OTP és a Takarékbank ad hitelt a Futurealnak

Az OTP-vel való kapcsolat nem csak a beruházási hitelekről szól, a OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő megvette a Corvin Sétány irodaházait, melyeket szintén a Futureal fejlesztett. Ezek az OTP Prime ingatlanalap portfólióját gazdagítják, amit 2017-ben indított el a magyar bank és kifejezetten „A” kategóriás ingatlanokra koncentrál.

A Futureal eladja a Corvin Irodákat az OTP Csoportnak

A Futó család ingatlanos cégcsoportjának másik zászlóshajója, a kereskedelmi ingatlanok és irodaházak beruházására fókuszáló Futureal több építkezése is fut a 11. kerületben a Kelenföldi pályaudvar mellett formálódó városközpontban: ők építik az Etele, ami az egyik legnagyobb jelenleg folyamatban lévő ingatlanfejlesztés az országban a maga 97,5 milliárd forintos értékével. Amikor elkészül várhatóan 2020-ra, bruttó 155 ezer négyzetméterével a harmadik legnagyobb bevásárlóközpont lesz a fővárosban.

Magyarország, gyárország – Térképen mutatjuk az ország legnagyobb magánberuházásait

Borítókép: Cordia Young City / Cordia honlap


 

"Ma sem lovagolhatsz a Bécsi úton. Ha lovagolni akarsz, kimész a városon kívülre. Ez lesz az autóvezetéssel is."

Debreczeni Gergely, AImovtive, vezető kutató