Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Villák Sasadon, belvárosi társasházak: az OTP és a Takarékbank ad hitelt a Futurealnak

Összesen 16,3 milliárd forint értékben kötött hitelszerződéseket öt budapesti lakóingatlan-projektjének finanszírozásához a Csányi Sándor vezette OTP Bankkal és a Mészáros Lőrinc üzleti köreihez közeli Takarékbankkal Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia.

A budapesti Corvin Sétány mentén található utolsó telken épülő, 194 otthonnak helyet adó Grand Corvin I., valamint a VII. kerületi Nagydiófa utcában található, 107 lakásos Grand’Or fejlesztéséhez a Takarékbank biztosítja a finanszírozást – tudta meg a Forbes.hu a társaságtól.

A Nagydiófa utcában található, 107 lakásos Grand'Or látványterve. Forrás: Futureal-Cordia

A Nagydiófa utcában található, 107 lakásos Grand’Or látványterve. Forrás: Futureal-Cordia

A hitelintézet az előbbi fejlesztéshez több mint 5,4 milliárd forint, az utóbbihoz pedig több mint 3,1 milliárd forint hitelt nyújt, kedvező feltételek mellett. A Grand Corvin lakásainak 70, a Grand’Or otthonainak pedig 67 százaléka már vevőre talált.

Ezt megelőzően a vállalat a XIII. kerületi Duna-part közelében épülő 275 lakásos Marina Garden, valamint a XI. kerületi Sasad Resort lakóparkban épülő két ingatlanegyüttes, a négy villaépületből, illetve 98 otthonból álló Sasad Resort Hill és két apartmanházban 108 lakást kínáló Sasad Resort Sun fejlesztése kapcsán kötött finanszírozási szerződést az OTP Bankkal, összesen 7,7 milliárd forint értékben.

A Sasad Resort látványterve. Forrás: Futureal-Cordia.

A Sasad Resort látványterve. Forrás: Futureal-Cordia.

A Cordia még 2016-ban vásárolta meg a Sasad Resort üres telkeit, a héthektáros területen hat ütemben összesen 850 otthont épít fel 2021-ig, a beruházás értéke pedig megközelíti a 40 milliárd forintot. A Marina Garden lakásainak esetében az értékesítettség 99, a Sasad Resort Hill esetében 89, míg a Sasad Resort Sun esetében 95 százalékon áll – írja a Futureal szerkesztőségünkhöz eljutotatt közleményében. A cégcsoport amúgy Futó Péter érdekeltsége, aki szerepel a legfrisebb Forbes-listán is.


Jó üzlet az ingatlan, mozgolódnak a magyar milliárdosok is 

Az ingatlanpiacon amúgy mind az OTP csoport, mind pedig a Takarékbank igen aktív. A Corvin Sétány eddig felépült és két, már fejlesztés alatt lévő irodaházát épp az OTP vette meg a Futurealtól nemrég. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő tavaly év elején indította el a kifejezetten „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját.

A Futureal eladja a Corvin Irodákat az OTP Csoportnak

“Az elmúlt egy évben az OTP Ingatlanbefektetési Alap nettó eszközértéke dinamikusan emelkedett, 170 milliárd forintos értéknövekedésével megközelítette a 380 milliárd forintot” – nyilatkozta korábban Perlaky Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója.

Schmidt Mária és családja a többségi tulajdonosa a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt-nek, ahova nemrég szállt be a Takarékbank egy zárt körben kibocsátott részvénypakett megvásárlásával, közel 10 százlékot szereztek ezzel a további akvizíciókat tervező ingatlanos cégben. A Takarékbank amúgy attól az Appeninn Holdingtól bérli saját irodáját, amibe tavaly beszállt Mészáros Lőrinc, majd Tiborcz István, a kormányfő veje is – és az OTP csoport is.

Így akar a régió ingatlanmogulja lenni Mészáros Lőrinc

 

 

Oszd meg!