Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csak szexre kellesz – ezt hozzák nekünk a robotok

Megjelent a Forbes Next, a tech-tudomány-jövő kérdéseivel foglalkozó különszámunk. Fókuszban: a szex jövője. Mit hoznak ebben a robotok? Mire vágyunk? További témák ittA Forbes Nextet már megtalálod az újságosoknál és megrendelheted online! Ezt a különszámot előfizetőink a következő havilappal együtt automatikusan kézhez kapják.

Játszhatjuk az erkölcscsőszt, de ettől még tény, hogy az alkalmi szex jó – csak ne lenne utána az a fránya bűntudat, a felhívom-nem hívom, meg hogy most akkor tényleg csak egy éjszakáról volt-e szó. Nos, van egy jó hírünk: mindez lassan a múlté, a jövőben ugyanis élethű robotok gondoskodnak majd arról, hogy mindenki megkapja a neki járó figyelmet, ráadásul következmények nélkül. A tökéletes testű, soha el nem fáradó, nem panaszkodó, potenciazavart és fejfájást hírből sem ismerő szexrobotok ráadásul már itt vannak – igaz, még van hová fejlődniük. Elélvezni, bókolni és egyszerűbb beszélgetéseket lebonyolítani mindenesetre már képesek, és ha elég mély a zsebünk, a legvadabb elképzeléseinket is megvalósíthatják. Teszem azt macskaszemük lehet. Vagy leopárdmintás bőrük.

Címlap: Magda Péter és Vajda Viktor / Umbrella

Persze ahogy minden fejlesztés alatt álló terület, a szexrobotoké is hosszú út előtt áll. A Westworld mindenre elszánt, teljesen emberszerű androidjai még messze vannak, és a mesterséges intelligencia kutatása sem ebbe az irányba törekszik. Ennek ellenére már most akad pár pionír, akik a mesterséges lepedőakrobaták létrehozására tették fel az életüket, az eredmények pedig, bár még nem tökéletesek, igencsak nagy lépéseknek számítanak az elmúlt húsz esztendő tükrében – és mi tagadás, kissé félelmetesek is. Viccmesélő robotszöszik, az emberiség elpusztítására törő gépnők, G-ponttal ellátott gumicicák és a szexrobotok jövője a Forbes Next nyári számában.

Oszd meg!