Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csak a beoltott szurkolókat engedi be Katar a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Telt házas meccsekkel tervez a FIFA a 2022-es foci vb-re, ennek érdekében saját vakcinaadagot köt le, hogy saját kézbe vegye az oltást, ha kell. 

Katar csak a védőoltással rendelkező szurkolókat fogja beengedni a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra. Ezért egymillió vakcinát foglal le, hogy saját kézbe vegye az oltakozást, ha a részt vevő országok túl lassúak lennének, írja a Reuters.

A négyhetes foci vb-t Katar rendezi meg 2022 novemberében, Gianni Infantino, a FIFA elnöke korábban azt mondta,

a meccseket telt házas stadionokban fogják megszervezni.

Az ország miniszterelnöke, Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani azt mondta, „úgy számolnak, addigra már a legtöbb ország túl lesz az oltásokon, de Katar egymillió adag vakcina lekötéséről tárgyal egy vakcinagyártóval, hogy biztosítsák az esemény sikerét”. Azt nem árulta el, hogy pontosan melyik céggel tárgyalnak, és

az sem világos, hogyan tudná teljesíteni az oltási tervét, hiszen a legtöbb elérhető vakcina két dózisú, az adagok között pedig több hétnek kell eltelnie.

Katar a Pfizer-Biontech és a Moderna vakcinájával oltja a lakóit, 2,8 millió adagot kötött le, ami a lakosság kicsivel több mint felének beoltására elegendő.

A világbajnoksága „főpróbája” minden bizonnyal az arab bajnokság lesz 2021 decemberében. Az országban jelenleg is három stadiont építenek a tornára.

Borítókép: Wikimedia Commons

 

 

Oszd meg!