Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Musk után Richard Branson is jó adag részvénytől szabadult meg az űrcégében, bár teljesen más okból

300 millió dollárnyi részvénytől szabadult meg Richard Branson, a Virgin Galactic űrcégéből, így már 15,6 millió részvényen adott túl.

Ez a pakett körülbelül hat százalékát teszi ki a Virgin Galacticnak, az ügylettel Bransonnak 11,9 százalékra csökkent a tulajdonrésze 18 százalékról, de ezzel továbbra is ő a legnagyobb részesedésű tulajdonos az egyik cégén keresztül, a része körülbelül 600 millió dollárt, azaz több mint 192 milliárd forintot ér, írja a Bloomberg.  

Az eladásra azért volt szükség, hogy a covidválság hatását némileg tompítani tudja a turisztikai és szabadidős cégeinél,

és tőkét szerezzen az új üzleteihez, közölte a cég.      

A Virgin Group 1970-ben hanglemezekkel kereskedő csomagküldő szolgálatnak indult, mára több mint 40 céget irányít. Idén a Virgin Galactic részvényei összesen húsz százalékot estek a covidválság és az első kereskedelmi űrjáratának bonyodalmai miatt: júliusban kirepült űrhajója, a VSS Unity legénységgel a fedélzetén, majd szeptemberben komoly bírságot kapott érte, ami megakasztotta a további repülések ütemezését.

Branson a Forbes.com globális milliárdoslistáján az 589. helyen áll 4,1 milliárd dolláros vagyonnal.

Musk is adta-vedte a részvényeket

Múlt héten Elon Musk vált meg tíz százaléknyi Tesla-részvényétől, ami az aznapi záró árfolyam alapján 20,8 milliárd dollárt ért. Ő azonban a Twitter népére bízta a döntést. A szavazás eredményét a Tesla árfolyama is megérezte, rendesen bezuhant.

Borítókép: Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója. // Fotó: Virgin Galactic Facebook

Oszd meg!