Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Izraeli exkatona, blockchain szakértő, adattudós cirkuszi artista – ők is jönnek a budapesti jövőfesztiválra

A bitcoin és a szólásszabadság kapcsolatáról, a nemzetközi események mögötti rejtett összefüggésekről és az álhírek vs. igazság témáról is hallgathatják az előadásokat az idei Brain Bar résztvevői – áll a rendezvény Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében. Bejelentették az első fellépőket.

Idén is az egyént, közösségeket és az emberiség egészét érintő legaktuálisabb trendek lesznek a főszerepben az idei Brain Bar jövőfesztiválon. A most bejelentett előadók olyan kérdésekre fognak válaszolni, hogy hogyan élhetünk tartalmas életet, értelmes munkával és minőségi emberi kapcsolatokkal, vagy miként találhatunk vissza természetbe a mindennapokban.

A meghívott előadók között lesz Ryan Hickman, a 12 éves CEO, Bruno Maçães, a politikusból lett író és Tomáš Žáček, a 100% önfenntartó kapszulaotthon megálmodója.

Környezettudatosság és világpolitika

A környezettudatosság úttörője, a szlovák Tomáš Žáček találmányát, a 100% önfenntartó, intelligens ökokapszulát (Ecocapsule) is elhozza a Brain Barra, hogy a fesztiválozók Magyarországon elsőként próbálhassák ki a jövő lakóegységét.

Szintén fellép Ryan Hickman, a Ryan’s Recycling Company mindössze tizenkét esztendős CEO-ja, aki hétévesen indította el környezetvédő vállalkozását, és már több mint 1,3 millió újrahasznosított palack köthető a nevéhez.

Miért most van utoljára alkalmunk újra kapcsolatba lépni a természettel? A jövőfesztiválon a fenntarthatóságról is szó lesz. Fotó: Brain Bar

Lital Shemesh, az izraeli újságíró és exkatona a frontvonalon küzd a félretájékoztatás és az újjáéledő antiszemitizmus ellen, szeptemberben a jövőfesztiválon is kíméletlenül elmondja majd véleményét napjaink legmegosztóbb témáiról.

Igazi érdekességeket tudhatnak meg a résztvevők a korábbi portugál politikustól, Bruno Maçãestől is.

Az előadó különlegessége épp ebben a bennfentességben rejlik: a kulisszák mögötti folyamatokat ismerve mutatja be a világunkat alakító folyamatokat, a pandémiától a klímaváltozásig.

Az amerikai Forbes-listán szereplő magyar fiatal is az előadók között

Pálfi Dóra, az Imagilabs társalapítója is az előadók között szerepel. A magyar fiatal a tavalyi magyar összeállítás után idén áprilisban az amerikai Forbes 30/30-as válogatására is felkerült. 

A magyar előadók sorát a Linkedin egyik aktuális kedvence, Dr. Füredi Júlia folytatja, aki nem fél megkérdőjelezni a fiatalok tízezreinek életét meghatározó multis vállalati rendszert, sőt a technológia segítségével egy új szervezeti kultúra kialakításán dolgozik.

A szeptember 9-10. között megrendezett fesztiválon fellép Jeremy Kauffmann blockchain-szakértő, Dr. Andrea Jones-Rooy adatelemző-cirkuszi artista-stand-up előadó is.

Borítókép: Brain Bar

Oszd meg!