Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Sebestyén László

Két magyar fiatal is felkerült az amerikai Forbes 30 under 30 listájára

Egyikük Pálfi Dóra, az Imagilabs társalapítója, aki a tavalyi magyar összeállításban is szerepelt.

Dóra a social impact, azaz társadalmi tevékenység kategóriában került a listára két társalapítójával. Az Imagilabs „az új Tamagotchinak” szánja a programozást tanító kütyüjüket, az Imagicharmot. A céljuk, hogy minél több tinédzser lány tanuljon meg programozni. 

A startuphoz olyan angyalbefektetők csatlakoztak, mint a Discord korábbi CEO-ja, Eros Resmini és David Baszucki a Robloxtól.

A cég üzleti modelljét azonban úgy építették fel, hogy az anyagi siker és a pozitív társadalmi hatás egymástól elválaszthatatlan legyen.

A másik magyar listaszereplő Mészáros Dávid, aki a Smartkas nevű agrártech startup alapító-ügyvezetője, gyártóipar kategóriában került a listára. A cég Hollandiában működik és Dávid is régóta külföldön tanul és dolgozik, de első jogi diplomáját az ELTE-n szerezte. A Smartkas olyan mesterséges intelligencia és robotika alapú megoldás, amellyel hermetikusan lezárt, automatizált üvegházakban és ültetvényeken permetszerek nélkül termeszthetnek növényeket. Ügyfelei között vannak dubai királyi családok és Szaúd-arábiai sejkek is.

Borítóképünkön Pálfi Dóra, fotó: Sebestyén László

Oszd meg!