Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Biden halmozza a pénzt, Trump bajban van

Joe Biden saját augusztusi rekordját megdöntve hatalmas pénzt gyűjtött a kampányhajrára, Trump viszont komoly hátrányba került a végére.

A demokrata elnökjelölt Joe Biden kampánystábja egy videóval jelentette be szerdán, hogy a jelölt 383 millió dollárt gyűjtött szeptember folyamán, ezzel saját, augusztusi rekordját döntötte meg, akkor 364 millió dollárt gyűjtött. A hírről a Forbes.com számolt be.

A bejelentővideóban Biden egy pennsylvaniai adományozónak újságolja el a hírt és azt mondja: „soha életemben nem gyűjtöttem még ennyi pénzt.” A rendkívüli összeg 5,5 millió adományozótól jött, egy átlagos adomány 44 és 50 dollár közötti mozgott. Biden kampányfőnöke később elmondta, hogy szeptemberben 1,1 millió új adományozójuk volt, a kampány számlája pedig jelenleg 432 millió dolláron áll.

Az augusztusi rekordösszeg már 140 millió dollárral körözte le Donald Trump hónapját, akinek 210 millió dollárnyi adomány érkezett.

A Trump-csapat még nem tett közzé adatokat a szeptemberi összegről, de nehéz elképzelni, hogy le tudják gyűrni azt a 141 milliós készpénzhiányt, amit szeptemberig felhalmoztak. Áprilisban még 187 milliós előnye volt Bidennel szemben, és ahogy a The New York Times felfedte, az 1,1 milliárd dolláros összegből, amit a Republikánus Párt és a kampánycsapat gyűjtött 2019 elejétől júliusig, 800 milliót már el is költöttek.

Biden szeptembere két okból lehetett ilyen erős:

a liberális ikon főbíró, Ruth Bader Ginsburg halálát követően megugrott a támogatói összefogás a liberális oldalról,

és az első elnökjelölti vitán mutatott teljesítménye után is a zsebükbe nyúltak a támogatók. Aznap este kilenc és éjfél között 10 millió dollár érkezett, a következő nap még 21,5. 

Borítókép: Joe Biden és alelnökjelöltje Kamala Harris, fotó: Joe Biden hivatalos Facebook-oldala

 

Megtanulhatsz néhány vállalkozói készséget, de a vállalkozói attitűdöt nem lehet megtanulni.