Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bevásárol az alkoholpiacon az ismert energiaital-gyártó

330 millió dollárért (102,3 milliárd forint) vásárolja be magát az alkoholos italok piacára a Monster Energy energiaital-gyártó. A Canarchy Craft Brewery Collective nevű kézműves sör márkát veszi meg.

Nem a Monster az egyetlen üdítőket gyártó vállalat, amely igyekszik belépni az alkohol tartalmú italok piacára. A Coca-Cola a Constellation Brands sörfőzdével egyezett meg, hogy Fresca márkájú, azonnal fogyasztható koktélokat dobjon piacra, a rivális PepsiCo pedig a Boston Beer Co-val gyártana az eredetileg szénsavas üdítőitalt rejtő Mountain Dew márkanév alatt alkoholos italt – írja a Reuters.

A Monster, amelynek jelenleg a legnagyobb részvényese a Coca-Cola, jelenleg a Monster Energy, Burn Energy Drink és a Full Throttle Energy Drink nevű italmárkák gyártásáért felel.

A Monster a Canarchy Craft 330 millió dolláros (102,3 milliárd forint) felvásárlásával felveszi a portfóliójába a Cigar City, az Oskar Blues, a Deep Ellum, a Perrin Brewing, a Squatters és a Wasatch kézműves sör márkákat, de a Canarchy éttermeit kihagyja belőle. 

A Canarchy az Egyesült Államokon kívül még húsz országba szállít a kézműves söreiből. A cégnek jelenleg 900 alkalmazottja van.

A felvásárlás várhatóan az idei év első naptári negyedévében zárul le.

Borítókép: a Monster Energy Facebook-oldala

Oszd meg!