Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Beépített rendőröknek vesznek fel külföldieket Ibizán, hogy lecsapjanak a koronaterjesztő bulikra

A spanyol rendőrség 30 és 40 év közötti külföldieket keres beépített rendőri állásra. A feladatuk az lesz, hogy a bulikba beszivárogva megfékezzék azokat, akik nem tartják be a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedéseket. 

Ibiza júniusban nyitott meg újra a turisták előtt, de azóta rohamosan növekedni kezdett a szigeten regisztrált koronavírusos esetek száma.

Annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését, hajnali 1 és reggel 6 óra között betiltották azokat a bulikat, ahol különböző háztartásokból érkezők tömörülhetnének, de a partijairól híres Ibizán elég nehéz féken tartani a tombolni vágyó tömegeket – írja a Business Insider

Behúznák a féket a féktelen bulizás szigetén. Fotó: David Svihovec // Unsplash

A spanyol rendőrség ezért most olyan külföldi jelentkezőket vár, akik beszivárognának ezekbe az illegális bulikba, hogy leleplezzék őket.

A szórakozóhelyek este 21:30 és reggel 8 között nem tarthatnak nyitva. Ha megszegik ezt a korlátozást, akkor akár 200 millió forintnyi büntetést is kaphatnak. A rendőrség szerint azért van szükség külföldi jelentkezőkre, mert a helyieket a bulik szervezői már ismerik, így már szinte lehetetlen lenne nekik beépülni.

Borítókép: Matty Adame // Forrás: Unsplash

Oszd meg!