Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa
Fotó: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa
Üzlet

Az Autowallis lehet az Opel importőre 3 régiós országban

Forbes
2020. július 23. 3 perc olvasás

Újabb lépést tesz a nemzetközi terjeszkedés terén az Autowallis, az Opel márka importőre lehet Horvátországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában.

Újabb autómárka, ezúttal az Opel importőri jogát szerezheti meg a folyamatban lévő tranzakció sikeres zárását követően az AutoWallis leányvállalata, a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) három közép-kelet-európai országban: Horvátországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában, írja a cég sajtóközleménye.

A megállapodás alapján a vállalat az érintett országok importőri tevékenységhez kapcsolódó munkavállalóit átveszi és a versenyhatósági engedélyeket követően kezdi meg az Opel márka forgalmazását.

Ormosy Gábor, az Autowallis vezérigazgatója a csoport történetének meghatározó akvizíciójának nevezte a megállapodást, mivel a WAE ezzel az egyik legjelentősebb német autómárka importőrei közé léphet be. A lépésnek köszönhetően az AutoWallis jelentősen növelheti új gépjármű-értékesítését: az Opel 2019-ben 11 700 darabot adott el a márkából az érintett három országban. Az Opelnek erős gyökerei, illetve kiemelkedően versenyképes és haladó formavilágú modell-portfoliója van a régióban.

A társaságnak idén ez az ötödik jelentős üzletfejlesztése:

  • az év elején a legnagyobb magyar Opel-kereskedés megszerzését,
  • áprilisban a Jaguar és Land Rover modellek magyarországi forgalmazásának megkezdését,
  • júniusban a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvételét (a sikeres hatósági, elsősorban versenyhivatali hozzájárulások megszerzése után),
  • pár hete pedig a Nyugat-Magyarországon meghatározó pozíciójú, hét jelentős autómárkát (Dacia, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki és Toyota) értékesítő és szervizelő Iniciál Autóházban történt részesedésszerzést jelentette be a társaság.

Az Autowallis 2024-ig árbevételének duplázását tervezi. A vállalat célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen.

A Wallis háza táján nem ez az egyetlen történés: hetek óta körvonalazódik egy több száz milliós botrány. A 24.hu információi szerint annyi biztos, hogy az autókereskedés korábbi, főleg használt BMW-ket értékesítő munkatársát hónapokkal ezelőtt előzetes letartóztatásba helyezték, a gyanú szerint azért, mert a cég úgy értékesített 24 autót, hogy azokért vételárat nem fizette be a cég kasszájába.

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa