Papp István / Orbital Strangers
Üzlet

Hivatalos: átnevezik a kilencmilliárdos magyar tőzsdei céget

Forbes
2020. március 02. 2 perc olvasás

A bejelentéstől kezdve Delta Technologies Nyrt. néven forog a tőzsdén az Est Media.

Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék az Est Media Nyrt. új nevére, székhelyére, valamint igazgatósági tagjaira vonatkozó változásokat, a cégcsoport a mai naptól hivatalosan is Delta Technologies Nyrt. néven folytatja működését – tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A változások a Delta Technologies tőzsdei jelenlétét is érintik, amelynek részvényazonosítója a Budapesti Értéktőzsdén a jövőben „ESTMEDIA” tickernévről „DELTA” tickernévre módosul.

A bejegyzés a vállalat igazgatóságának személyi változásaira is vonatkozik, amelyben ezentúl hivatalosan is helyet foglal a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzsere, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente. A mai bejegyzéssel hatályossá vált a társaság székhelyének áthelyezése is, amely a Várkert rakpartról átkerült a Delta Csoport központi irodájába, a Róbert Károly körút 70-74. cím alá.

A Delta Csoport és az Est Media Nyrt. 2019. július 30-án jelentették be, hogy a tőzsdei társaság megvásárolja a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészét a Delta Csoport holdingcégétől, a Deltagroup Holding Zrt.-től, amely a tőzsdei társaság főrészvényesévé válik.

A Fővárosi Törvényszék által ma bejegyzett változásokról az Est Media Nyrt. 2019. október 1-jén megtartott rendkívüli közgyűlése határozott.

A társaság az informatikai piaci pozíciójának erősítéséhez további felvásárlásokat, illetve a saját termék- és szolgáltatáspaletta bővítését, valamint a pénzügyi eredmények további növelését egyaránt tervezi. A BÉT adatlapja alapján a cég piaci kapitalizációja 9,2 milliárd forint.

Borítókép: Papp István igazgatósági elnök (Orbital Strangers archív)