Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Astrazeneca-vezér: Nem bánunk semmit

Az Astrazeneca gyógyszergyártó vezérigazgatója, Pascal Soriot azt nyilatkozta, hogy nem ígértek több vakcinát, mint amennyiről akkor azt gondolták, teljesíteni tudják.

A kommentet annak kapcsán tette, hogy az Európai Unió pert indított az Astrazeneca ellen a késő vakcinaszállítmányok miatt, írja a Reuters. 

Az Európai Bizottság elindította a jogi eljárást a brit-svéd gyógyszercéggel szemben, amiért nem feleltek meg a szerződésben foglaltaknak a covidvakcinák „megbízható” és pontos szállításáról. 

Soriot azt mondta, hogy a cég mindent megtett, hogy biztosítsa az uniós ellátást, és bár csalódott, amiért nem tudtak többet szállítani, büszke a cég munkájára és „teljesen elköteleződött” arra, hogy növeljék az ellátást.

„Sosem ígértünk az erőnkön felül, azt kommunikáltuk, amiről akkor azt hittük, hogy teljesíteni tudjuk”

– mondta, de azt hozzátette, hogy nem akkora mennyiséget szállítottak Európába, mint amennyit reméltek. 

Április végéig 50 millió adagot szállítottak az EU-ban, de március végéig csak a negyedét annak, amit vállaltak, az EU álláspontja szerint.

Június végéig 300 millió helyett 100 milliót fognak szállítani.

Soriot rámutatott az indiai helyzetre, ahol éppen az eddigi leghevesebb hullám tombol, az elérhető vakcinák 90 százaléka pedig az Astrazenecától érkezett. A cég eddig 300 millió vakcinát biztosított 165 országban.

„Nem bánunk semmit, mert nélkülünk nem itt tartanánk” – mondta. 

Borítóképen Pascal Soriot, forrás: Astrazeneca


Oszd meg!

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója