Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Valaki 2,8 millió dollárt fizetne azért, hogy Jeff Bezos az űrbe repítse

Az Amazon-alapító Blue Origin nevű űripari vállalkozása árverésre bocsátott egy helyet a New Shepard űrhajón, amit július 20-án lőnek majd ki az űrbe.

A társaság honlapja szerint valakinek közel 3 millió dollárt is megér az alig tizenegy perces űrtúra. Az aukció még javában tart, a végső licitáló csak június 12-én örülhet.

A Blue Origin képviselője szerdán a TechCrunchnak úgy nyilatkozott, hogy nagy az érdeklődés, az űrjegyre 136 ország 5200 jelentkezője licitált már.

Az aukcióból származó pénzt a világ leggazdagabb embere nem teszi zsebre.

Az összeg a Blue Origin alapítványának, a Club for the Future-nek utalják majd. A magyarul Jövő Klubjának fordítható szervezet célja az űrkutatás fejlesztése, és hogy segítse a jövő generációjának tudományos pályáját.

Majdnem megnégyszerezte a járvány az Amazon nyereségét

A New Shepard indítását július 20-ra, az Apollo-11 Holdra szállásának napjára tervezik. A körülbelül tizenegy perces úton az űrhajó 100 kilométer magasra repíti az utasokat, mielőtt visszatér a Földre. Az űrkapszula a legnagyobb, amit valaha a világűrben használtak, összesen hat embert képes szállítani.

A másik Bezos-alapította cégnél, az Amazonnál is nagy most a nyüzsgés. A társaság hozott egy fontos döntést az arcfelismerő algoritmusáról is.

Újabb döntést hozott az arcfelismerő algoritmusáról az Amazon

Oszd meg!