Fotó: Kép: Twitter // Jeff Bezos
rövid hír

Majdnem megnégyszerezte a járvány az Amazon nyereségét

Forbes
2021. április 30. 2 perc olvasás

Szinte minden az Amazon kezére játszott a járványban. A szakszervezet-ellenességen a jó eredmények mit sem változtatnak.

A járvány miatti kijárási korlátozások és lezárások mind segítették az Amazont abban, hogy a nála leadott rendelések, valamint a streaming- és felhőszolgáltatása felfusson. A cégnél ráadásul azt remélik, a járvány lecsengésével sem kell visszaeséstől tartaniuk.

A BBC azt írja, 2020-ban az egy évvel korábbi 2,5 milliárd dolláros nyereség 8,1 milliárd dollárra hízott. Mindezt 108,5 milliárd dollár bevétel mellett.

A céget alapító Jeff Bezos külön kiemelte a streamingszolgáltatásuk sikerességét.

Íme, az örökség, amelyet Jeff Bezos az Amazonra hagyott

„Tízéves lesz a Prime Video, 175 millióan néztek rajta sorozatokat és filmeket tavaly, hetven százalékkal növelve a tartalmak megtekintésével töltött időt egy évvel korábbhoz képest” – mondta az Amazon éléről nyáron távozó Bezos, akinek a helyét a felhőalapú szolgáltatást kínáló Amazon Web Services jelenlegi vezetője, Andy Jassy veszi majd át.

Bezos az AWS-ről is elismerően beszélt, és az Amazonnál azzal számolnak, hogy a járvány visszaszorulása ellenére további 1,5 milliárd dollár nyereséget hozhat nekik a covid.

Ezt részben az új kezdeményezéseiktől, többek között az Amazon Pharmacytől várják, amelynek segítségével a felhasználók olcsóbban juthatnak hozzá a nekik felírt gyógyszerekhez, illetve komoly reményeket fűznek a Prime Wardrobe személyre szabott bevásárlási szolgáltatásukhoz és a Discover Rooms lakberendezési oldalhoz.

Csak szakszervezetet ne

Mindezzel együtt azonban továbbra sem leányálom az Amazonnál dolgozni. A céget korábban is sok kritika érte kizsákmányoló és dolgozóit túlhajtó természete miatt, a munkavállalói szervezkedéseknek pedig minden esetben megpróbálja elejét venni.

Legutóbb egy alabamai gyárukban kétes módszerekkel és erőteljes szakszervezet-ellenes propagandával érték el, hogy a dolgozók végül a szakszervezet megalapítása ellen szavazzanak.

Ugyanakkor Bezos nemrégiben ígéretet tett a munkakörülmények javítására.

Borítókép: Jeff Bezos / Twitter