Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

A Forbes negyedik gálája a családi vállalkozásoknak a Festetics Palotában 2019 szeptemberében . Fotó: Fekete Csaba

A legnagyobb családi vállalkozásokkal gálázott a Forbes

Kling, Béres, Bárány, Zettwitz, Kürti, Keskeny, Hovány, csak néhány olyan családnév, amely sokak által használt vagy fogyasztott terméket, szolgáltatást állít elő és forgalmaz – nemcsak Magyarországon. A múlt héten a Forbes vacsorára hívta őket: kicsit beszélgettünk, de leginkább örültünk a találkozásnak. 

A Forbes immár negyedik alkalommal szervezett gálát Magyarország legnagyobb családi vállalkozásainak. Idén is a Festetics Palotában gyűltünk össze, ahol a gálavacsora előtt Galambos Márton főszerkesztő beszélgetett Novotni Annával, a Hajdu cégcsoport alelnökével – a legendás magyar márkát egy családi vállalkozás mentette meg, történetük a szeptemberi címlapsztori.

A vacsora után Lénárt Viktor, a Grow csoport partnerne tartott előadást a kapcsolatok fontosságáról és kezeléséről, majd meglepetésként Fördős Zé és édesapja is színpadra kerültek, kevesen tudják, hogy a Street Kitchen (is) családi vállalkozás. A siker mellett szó esett arról is, ki milyen mélységeket járt meg (és kiderült az is, hogy a családi cégek egymásnak is segítenek, ha nagy a baj), valamint szó esett arról is, az autóipari beszállítók már érzik, hogy a német gazdaság motorja lassul. 

A szeptemberi számban kapott helyet a legnagyobb családi vállalkozások listája is, hatoldalas összeállításunkban nemcsak a legnagyobbakat mutatjuk be, de azt is, mit adtak ők Magyarországnak (és a világnak). A legnagyobb magyar családi cégek ugyanis nagyon is ott vannak a hétköznapjainkban. 

Válság? Hol?

 

Borítókép: a Forbes negyedik gálája a családi vállalkozásoknak a Festetics Palotában 2019 szeptemberében . Fotó: Fekete Csaba


 

"Az a baj, hogy sok nagy cégnél, a procedúra a gondolkodás helyettesítőjévé válik. Arra bíztatnak, hogy úgy viselkedj, mint egy kis fogaskerék a komplex gépezetben."