Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]

Bővebben

A Forbes negyedik gálája a családi vállalkozásoknak a Festetics Palotában 2019 szeptemberében . Fotó: Fekete Csaba

A legnagyobb családi vállalkozásokkal gálázott a Forbes

Kling, Béres, Bárány, Zettwitz, Kürti, Keskeny, Hovány, csak néhány olyan családnév, amely sokak által használt vagy fogyasztott terméket, szolgáltatást állít elő és forgalmaz – nemcsak Magyarországon. A múlt héten a Forbes vacsorára hívta őket: kicsit beszélgettünk, de leginkább örültünk a találkozásnak. 

A Forbes immár negyedik alkalommal szervezett gálát Magyarország legnagyobb családi vállalkozásainak. Idén is a Festetics Palotában gyűltünk össze, ahol a gálavacsora előtt Galambos Márton főszerkesztő beszélgetett Novotni Annával, a Hajdu cégcsoport alelnökével – a legendás magyar márkát egy családi vállalkozás mentette meg, történetük a szeptemberi címlapsztori.

A vacsora után Lénárt Viktor, a Grow csoport partnerne tartott előadást a kapcsolatok fontosságáról és kezeléséről, majd meglepetésként Fördős Zé és édesapja is színpadra kerültek, kevesen tudják, hogy a Street Kitchen (is) családi vállalkozás. A siker mellett szó esett arról is, ki milyen mélységeket járt meg (és kiderült az is, hogy a családi cégek egymásnak is segítenek, ha nagy a baj), valamint szó esett arról is, az autóipari beszállítók már érzik, hogy a német gazdaság motorja lassul. 

A szeptemberi számban kapott helyet a legnagyobb családi vállalkozások listája is, hatoldalas összeállításunkban nemcsak a legnagyobbakat mutatjuk be, de azt is, mit adtak ők Magyarországnak (és a világnak). A legnagyobb magyar családi cégek ugyanis nagyon is ott vannak a hétköznapjainkban. 

Válság? Hol?

 

Borítókép: a Forbes negyedik gálája a családi vállalkozásoknak a Festetics Palotában 2019 szeptemberében . Fotó: Fekete Csaba

 

"Meg is tudom csinálni, nem csak pofázok róla."

Majoros Béla, a Csaba Metál alapítója