Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Khosla Ventures is fantáziát látott a kanadai-magyar Menten AI-ban, 4 millió dollárt vontak be

A Menten AI a gyógyszeripar számára fejleszt úttörő megoldást: kvantumszámítógépek és tanuló algoritmusok segítségével terveznek proteineket, amikből a jövő gyógyszerei készülhetnek. 4 millió dolláros magvető befektetési kört zártak nem is akárkivel.

Ahogy arról már korábban írtunk, Görbe Tamás társalapító személyében újabb magyar startupper járta meg a világ legjobb akcelerátor programját, a Y Combinatort. A mesterséges intelligenciával, szuperszámítógépekkel proteineket tervező biotech startupba Görbe később csatlakozott be tulajdonostársként, de Hans Melo CEO-val együtt vettek részt a Y Combinator tavaszi szemeszterén. A startup technológiájával az új gyógyszerek fejlesztésének egy kritikus, korai szakaszát tudják drámaian felgyorsítani.

A csapat most 4 millió dolláros (1,2 milliárd forint) magvető befektetési kört zárt, a Szilícium-völgyben igencsak nagyágyúnak számító Khosla Ventures mellett az Uncork Capital szállt be a cégbe. A Y Combinator is kitartott a csapat mellett, a körhöz még a Social Impact Capital csatlakozott – a TechCrunch szerint mindnyájan 1-1 millió dollárt tettek a cégbe. Arról Görbe már korábban beszélt a Forbesnak, hogy újabb befektetési körre készülnek, és ennek kapcsán elmondta, egyértelmű többségi tuljadont fognak megtartani ezek után is.

A Khosla portfóliójában amúgy van már magyar érdekeltségű cég, korábban a hálózatkutató Barabási Albert-László gyógyszerkutató cégébe szálltak be.

Borítókép: Görbe Tamás, a kanadai-magyar Menten AI társalapítója. Fotó: Orbital Strangers

Oszd meg!