rövid hír

170 év után először lesz női főszerkesztője a világ egyik legnagyobb hírügynökségének

Forbes
2021. április 13. 2 perc olvasás

Alessandra Galloni négy nyelven beszél, sokszorosan díjazott üzleti újságíró.

A 47 éves Alessandra Galloni Rómában született, előbb a Harvardon, majd a London School of Economics-on szerzett diplomát, négy nyelvet beszél, és mind a gazdasági, mind a politikai hírek terén komoly szakmai tapasztalat áll mögötte.

A Reutershez 2013-ban csatlakozott, előtte 13 évig dolgozott a Wall Street Journalnál. Tavaly megkapta a Gerald Loeb Alapítvány, szerkesztőknek adott Minard Editor díját, előtte az Overseas Press Club, Amerikán kívül dolgozó újságíróknak járó elismerését, valamint az Egyesült Királyság Év Üzleti Újságírói díját is hazavihette.

Galloni a nyugdíjba vonuló Stephen J. Adlert váltja a főszerkesztői székben. Adler az elmúlt tíz évben vezette a hírügynökséget. Vezetése alatt a Reuters több száz újságírói kitüntetést kapott, köztük

hét Pulitzer-díjat is. Jelenleg közel 2500 újságíróval dolgozik több, mint 200 városból

– írja nem más, mint a Reuters

A hírügynökség még nyereséges

A Reuters 2008 óta a Thomson Reuters Corp leányvállalata, a hírügynökség a társaság tavalyi, 5,9 milliárd dolláros (1778 milliárd forint) bevételének nagyjából 10 százalékáért felelt.

A Reuters a hírügynökségek egy részével ellentétben még nyereséges, de profitmarzsa jóval alacsonyabb, mint a csoport egyéb üzletágaié.

A Thomson Reuters főleg ügyvédeknek, könyvelőknek, adóügyi szakembereknek és cégeknek nyújt információs és szoftveres szolgáltatásokat, ezektől a területektől 6-8 százalékos növekedést várnak.

A hírügynökség tehát hiába nyereséges, rontja a csoport pénzügyi hatékonyságát. Többször felröppent a pletyka, hogy esetleg a vállalat eladhatja a hír-üzletágat, de eddig ezt mindig minden érintett cáfolta. Több elemző arra számít, hogy az üzletág növekedése tovább lassul, és a Thomson Reuters más divíziói fognak még kiemelkedőbb profitot termelni.

A Reuters Galloni vezényletével megújult weboldallal és egy új fizetőkapuval szeretne új növekedési lehetőségeket kiaknázni, hogy megelőzze a legfőbb versenytársait, mint például a Bloomberg Newst, az Associated Presst és a francia AFP-t  is. 

Fotó: Alessandra Galloni // Linkedin