Támogatói tartalom

Ezek a legjobb appok, ha igazán hatékonyan szeretnél otthonról dolgozni

A cikket támogatta a Huawei

A veszélyhelyzet után is rengetegen dolgoznak otthonról, és a jövőben sok cégnél ez válhat az új normává. Ezért összeszedtük a hatékony home office-t segítő legjobb ingyenes appokat. Huawei-felhasználók előnyben!

A dolgozók többsége kifejezetten örül, ha otthoni környezetben dolgozhat, megspórolva az utazással töltött időt, ráadásul sokan hatékonyság szempontjából is előnyösnek tartják a home office-t. A produktivitáshoz persze megfelelő munkakörülményekre és eszközökre is szükség van.

Kiderült, hogy jól működik 

A veszélyhelyzet megszűnése után M

agyarországon a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 51%-ának, a budapesti munkavállalók 40%-ának folytatódott az otthoni munkavégzés az Ipsos felmérése szerint. A Google és a Facebook például év végéig meghosszabbították a home office-t, a Twitter pedig felajánlotta dolgozóinak, hogy akár örökre dolgozhatnak otthonról. Mindez arra utal, hogy számos cég a járvány elmúltával is fenntarthatja a rugalmasabb munkarendet. Valószínűleg az ezt segítő eszközökből is bővül majd a kínálat, de az elmúlt hónapokban volt lehetőség tesztelni, hogy jelenleg mi az, ami működik. Nemrég írtunk arról, hogy a Google-szolgáltatások pótlása mellett milyen újdonságokat kínál a Huawei a felhasználóinak. Most kifejezetten az ő figyelmükbe ajánlunk home office-t vagy távmunkát segítő appokat.

Adatok tárolása, megosztása

A Huawei Mobil Cloud – ahogy a legtöbb felhőszolgáltatás – lehetővé teszi az adatok biztonságos tárolását, megosztását és asztali gépről történő elérését. Ha mégis ragaszkodnánk a Google Drive-hoz, böngészőből vagy fájlkezelőből elérhető, és kitűnően működik Huawei-eszközökön. Számos további funkció segíti a Huawei-felhasználókat, például a Huawei ID-val biztosított automatikus adatszinkronizáció, vagy a többképernyős együttműködés mód, amivel a fájlok egy egyszerű kézmozdulattal mozgathatók okostelefonok és tabletek képernyői között.

Projektmenedzsment

A projektek megosztására, nyomon követésére, priorizálásra, határidők rögzítésére is érdemes appot használni. Kisebb, maximum 5 fős csapatoknak az egyik legjobb választás az AppGalleryben letölthető Todoist. A nagyobb, összetettebb projektekhez az Asana vagy a Trello ajánlott, amelyek a Petal Search alkalmazáskeresővel egyszerűen letölthetők a legújabb Huawei-eszközökre is.

Videómeeting

A Viber csoportos hang- és videóhívásokhoz is tökéletes, de a karantén sztárja a Zoom volt, hiszen az egyszerűsített videókonferencia alkalmazással nagyon egyszerű akár a nyilvános prezentációt tartani is. A Viber az AppGalleryből szerezhető be, a Zoom pedig a Petal Search használatával.

Üzenetküldés

 Ha gyorsan és röviden kell egyeztetni a kollégákkal vagy partnerekkel, a Slack kitűnő választás. Lényegében egy extra funkciókkal ellátott chatfelületről van szó, amely szintén a Petal Search keresőben érhető el. Alternatívája, a Microsoft Teams ugyanitt letölthető, és az Office 365 integráció miatt egyeseknek előnyösebb lehet.

Jelszóvédelem

A LastPass hihetetlenül megkönnyíti az életünket felhasználóneveink és jelszavaink strukturált és védett tárolásával. Lényegében olyan, mintha mindent bezárnánk egy széfbe, amihez csak nekünk van kulcsunk. A Petal Search segítségével elérhető bármely Huawei-felhasználónak.

Szakmától függően szükség lehet további eszközökre, például a Microsoft Office alkalmazásokra. A kreatív szakmában jól jöhet a Vimage képszerkesztő, az oktatásban pedig a Google Classroom, amely böngészőből tökéletesen működik. Fontos, hogy ha valamit nem találunk az AppGallery-ben, akkor a Petal Search alkalmazáskeresőből érdemes telepíteni.

Utóbbihoz a készülék beállításainál a Biztonság menüpontban engedélyezzük a külső forrásból elérhető appok installálását. A Huawei már most is számos home office-t segítő funkciót és alkalmazást biztosít a felhasználóknak, ugyanakkor a jövőre nézve is  folyamatosan bővíti a kínálatot, így egyre egyszerűbbé válik hosszú távon is berendezkedni a rugalmas munkavégzésre.

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.