Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nincs megállás: sorra jönnek az izgalmas újítások a Huaweitől

Csak kapkodjuk a fejünket. Tényleg átalakulhat a mobilpiac?

A Huawei jelenléte évek óta erőteljes Magyarországon, a gyártó saját mobilszolgáltatás-ökoszisztémájának villámgyors fejlődése pedig tovább fokozhatja az érdeklődést. Lássuk, mi az, amit mindenkinek érdemes tudni a Huawei Mobile Servicesről (HMS).

Néhány éve elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Google-szolgáltatásokat más szolgáltatáscsomag helyettesítse androidos készülékeken, de ma már ez a valóság. A háttérben álló kínai-amerikai kereskedelmi konfliktus történetét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A Huawei nemcsak túlélni igyekezett a helyzetet, hanem ügyesen a saját javára fordította. Egy komplett ökoszisztéma létrehozásán kezdett dolgozni, amely a Huawei Mobile Services (HMS) nevet kapta. Ezzel nemcsak a Google-szolgáltatásokat pótolta, hanem izgalmas újdonságokat vezetett be a felhasználói élmény növelése érdekében.

Testre szabás egyszerűen a Huawei ID-vel

A HMS-ökoszisztémába az úgynevezett Huawei ID-vel kapcsolódhat be a felhasználó. Akár régebbi, akár új készülékről van szó, érdemes egy-két percet szánni a regisztrációra, mert ezt az azonosítót számos kulcsfontosságú Huawei-szolgáltatás eléréséhez használhatjuk. Ilyen a Huawei Mobile Cloud, amely a Huawei ID segítségével automatikus adatszinkronizációt (például névjegyek, üzenetek, Wi-Fi jelszavak) biztosít a Huawei-eszközök között. Emellett – ahogy a legtöbb felhőszolgáltatás – lehetővé teszi az adatok biztonságos tárolását, megosztását és asztali gépről történő elérését.

Annak, aki mostanában vásárol új készüléket, mindenképp érdemes megismerni a Huawei Phone Clone nevű alkalmazását is, amivel egyszerűen átmenthetők az adatok bármelyik androidos vagy iOS-alapú készülékről. QR-kódos kapcsolódással pillanatok alatt átmenthetjük a fotókat, névjegyeket, üzeneteket, illetve akár a kedvenc alkalmazásokat és beállításokat is.

Érdekes újdonságok az AppGalleryben

A HMS-ökoszisztéma egyik legfontosabb eleme a folyamatosan bővülő AppGallery. Az alkalmazás-áruházban könnyen megtaláljuk a Huawei-eszközökre elérhető appokat, ráadásul a legújabb, illetve a legnépszerűbb alkalmazásokról is kapunk ajánlást. Számos támogatott alkalmazás pedig elérhető gyorsappként (Quick Apps) telepítés nélkül, felhőből futva, így ezek kevés memóriát foglalnak, mégis úgy működnek, mint a natív alkalmazások. További érdekesség, hogy a Huawei a más szektorokban is bevált pontgyűjtési lehetőséggel igyekszik honorálni a felhasználók hűségét. Inapp vásárlásokkal és javasolt alkalmazások letöltésével Huawei-pontokat gyűjthetünk, amelyeket különféle tartalmakra válthatunk be az AppGalleryben.

Petal Search: akár egy óriási bevásárlóközpont

Mindezt tökéletesen kiegészíti a Petal Search alkalmazáskereső, amivel úgy böngészhetünk az alternatív piacterek kínálatában, mintha egy óriási bevásárlóközpontban járnánk. A konkrét appok nevének megadása mellett tematikusan is kereshetünk kulcsszavak segítségével, funkciók vagy régió szerint. Az App Galleryből nem telepíthető alkalmazásokat hivatalos webhelyekről vagy harmadik fél által üzemeltetett áruházakból közvetlen linkekkel tölthetjük le. A Petal Search a legújabb modelleken widgetként is elérhető, korábbi készülékeken pedig az App Galleryből telepíthető.

A HMS teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt a felhasználóknak, és a szolgáltatási kínálat folyamatosan bővül. Többen azt jósolják, hogy ha ilyen ütemben követik egymást a fejlesztések, a Huawei jelentősen felforgathatja a mobilpiacot a következő években.