Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új szolgáltatás indul: ingyenes pénzküldés, telefonszám is elég hozzá

A Zen.com digitális fizetési szolgáltató új, ingyenes pénzküldési szolgálatásával a felhasználók számlaszám megadása nélkül,  telefonszám  alapján küldhetnek egymásnak pénzt.

A Zen.com elektronikus fizetési technológiákon alapuló pénzügyi megoldásokat kínáló startup februárban jelentette be hivatalos indulását itthon. Kényelmes és biztonságos online fizetést, többpénznemű számlát, és 35 valutában jutalékmentes pénzküldést ígérnek. 

Most arról tájékoztatták a Forbes.hu szerkesztőségét, hogy a Zen Buddies nevű új szolgáltatásuk áprilistól Magyarországon (és további 31 európai piacon) is elérhető.

Az új funkció a Zen mobilalkalmazásban érhető el, amit a Google Store-ból, az App Store-ból és a Huawei App Gallery-ből is letölthetünk.

A pénzküldés ezzel akkor is lehetséges, ha az átutalás címzettje még nem rendelkezik Zen alkalmazással. Ebben az esetben a címzett tájékoztató SMS-t kap az átutalásról és egy néhány lépésből álló regisztráció után hozzáférhet az átutalt pénzösszeghez.

Az elküldött összeg akkor is biztonságban van, ha a címzett nem hoz létre új fiókot – ebben az esetben az összeg visszakerül a feladó számlájára.

Fotó: Priscilla du Preez // Unsplash

Oszd meg!