Szalma Csaba, az OTp Alapkezelő portfóliómenedzsere. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers
Fotó: Szalma Csaba, az OTp Alapkezelő portfóliómenedzsere. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers
rövid hír

Távozik Szalma Csaba, a legnagyobb abszolút hozamú alap kezelője az OTP Alapkezelőtől

Forbes
2022. február 03. 1 perc olvasás

Az OTP Alapkezelő közleményben erősítette meg a piacon terjedő hírt: Magyarország legnagyobb abszolút hozamú alapjának portfóliómenedzserének munkaviszonya tegnap megszűnt. 

Az alapkezelő megerősítette a Portfólió azon értesülését, hogy a mélyrepülésben lévő OTP Supra Alap kezelője, Szalma Csaba munkaviszonya megszűnt. Szakmai stratégiai döntés született Szalma leváltásával, írták a portálnak. 

Szalma Csaba. Fotó: Orbital Strangers

Szalma 25 évet töltött az alapkezelőnél, a Suprát 2008 óta kezelte, és kiemelkedően sikeres volt a hozamok tekintetében egészen bő két évvel ezelőttig. Az alap – egyéves – hozamán látszik leginkább, mennyire megszenvedte a koronavírus-járvány kitrörése óta eltelt időszakot. 

A Supra kezelt vagyona 2019 végén volt a csúcson, akkor az alap összesen több mint 325 milliárd forintot kezelt. Azóta, köszönhetően a koronavírus-válságnak és a tavalyi sikertelenebb évnek, az alap vagyona 170 milliárd forint környékére esett vissza.

Szalma után minden stratégiai terület (deviza, kötvény, részvény, stb.) esetében külön szakértője lesz az alapnak.

A Supra teljesítményéről a friss, februári Forbesban mi is írtunk, Ács Gábor azt járta körbe, mibe érdemes fektetni az inflációs környezetben. Szalma most nem, de bő egy hete a Forbes nyomtatott kiadásának nyilatkozott.