Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Gattyán György után mindenki számára elérhető lett, hogy Oszkó Péter tulajdonostársa legyen

A Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön megkezdődött az Oxo Technologies Holding Nyrt. részvényeinek a kereskedése. A napi záróár 4600 forint volt.

A technológiai befektetésekkel foglalkozó Oxo Technologies Holdingnak a BÉT honlapja szerint jelenleg négy, 5 százalék feletti részesedéssel rendelkező tulajdonosa van:

  • Az Oxo Personal Holding Kft. 18,97 %, (Oszkó Péter személyes cége),
  • a Docler Holding 15,41 %, (Gattyán György cége),
  • Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap II. Részalap 11,46 %,
  • X Ingatlanfejlesztő és Ingatlanhasznosító Zrt. 7,93 % részesedéssel.

A tőzsdei bevezetést megelőzően az Oxo Technologies Holding zártkörű tőkeemelést hajtott végre, ennek keretében 3650 forintos áron, 1,25 milliárd forint értékben adtak el részvényeket. A tőzsdei befektetéseket vásárlásokkal is megolajozó Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap II. Részalap 600 millió forintos azonnali tőkeemelést hajtott végre, valamint 700 millió forintra vonatkozó szándéknyilatkozatot tett, mellette több mint harminc, részben intézményi, részben magánbefektető vett részt a tőkeemelésben, további összesen 652 millió forint értékben.

A kereskedés ennél magasabb áron, az 4000-4100 forintos ársávban indult, ez az ár a közel 1,7 millió papírral 6,5 milliárd forintra árazza a cég egészét, írta a Telex.

A csütörtöki záróár 4600 forint volt.

Az Oxo-csoport 2014 óta tevékenykedik technológiai befektetőként. A korai fázisú befektetéseket az Oxo Labs Kft. végzi, amely az Oxo Technologies Holding 100 százalékos leányvállalata.

Oszkó Péter ebben a cikkünkben beszélt a tőzsdére lépésről. 

Finn vállalkozásba fektet a nemrég tőzsdére lépett OXO

Oszd meg!