Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Finn vállalkozásba fektet a nemrég tőzsdére lépett OXO

Az OXO egymillió eurót fektet a finnországi székhelyű iconicchain OY nevű vállalkozásba, amely egy blokklánc alapú, a pénzügyi szektor compliance szabályozási folyamatait digitalizáló megoldást fejlesztett.

A nemrég tőzsdére ment OXO Technologies Holding csütörtökön közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy az iconicchain OY-nak

összesen maximum 1 millió euró befektetést biztosít, a befektetési folyamat véglegesítésére és zárására a felek 4 hónapos időszakot határoztak meg.

Ezen időszak alatt lehetőség nyílik további társbefektető bevonására félmillió eurós összegben, ha ez sikerül, akkor az OXO befektetése szintén félmillió eurós összegben maximalizálódik. További társbefektető hiányában az OXO önállóan is végrehajthatja az 1 millió euró összegű befektetést.  

Oszkó Péter a tőzsdére lépésről: három milliárd az, amit még értelmesen el tudunk költeni

Az iconicchain OY két fő terméke az iconIQ (vagy értékpapírokra szabva iconicSecurities) és az iconicChainServer. Az iconicSecurities az eszközfedezetű értékpapírok teljes életciklusát automatizálja, vagyis folyamatosan értékeli, jelenti és validálja a compliance szabályok betartását, továbbá a kinyert adatokat megosztja a szabályozóval és a befektetővel is. Az iconicChainServer olyan blokklánc alapú automatizáló algoritmus, ami akár százas nagyságrendben is képes percek alatt telepíteni, frissíteni és konfigurálni blokklánc alapú megoldásokat.

Ügyfeleik között jelentős bankok és bankcsoportok találhatók és együttműködnek a szabályozó hatóságokkal.

A finn befektetésen kívül a már a portfóliójukban lévő, a vállalati kommunikációs rendszereket értékesítő Blue Colibri International Kft-be is ismét befektetnek. Erről a cégről Oszkó Péter azt mondta korábban a Forbes-nak, hogy a „korai fázisú cégek közül nagyot ment a Blue Colibri, aminek a szolgáltatási területe a belső vállalati kommunikáció vagy például az OmniCoach, aki e-gaming és e-sport területen biztosít AI-alapú online coachingot és tréningeket” – mondta Oszkó. A mostani befektetést az applikáció továbbfejlesztésére és a nemzetközi terjeszkedésre fordítják. 

Borítókép: Sebestyén László

Oszd meg!