Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

forrás: OTP

Már van bank, ami gőzerővel dolgozik a vállalkozókat kisegítő növekedési hitelen

A járvány okozta visszaesés miatt az MNB újraindította Növekedési Hitelprogramját (NHP), az OTP már dolgozik is azon, hogy minél gyorsabban tudjon hiteleket kiajánlani.

Gőzerővel dolgoznak a bankok mostanság: a legtöbben kijöttek az elmúlt két hétben az új személyikölcsön-konstrukciójukkal a meglehetősen alacsonra, 5,9 százalékra, szabott THM-plafonhoz igazítva, az MNB hétfői bejelentése után pedig újra indulhat a cégeknek a növekedési hitel.

Utóbbi esetében plusz 4 százalékos kamattámogatást biztosít a jegybank a programban résztvevő bankoknak 2021 nyaráig (az NHP-ban a maximális kamat továbbra is 2,5 százalék, így összesen 6,5 százalékos banki nyereségre nyit teret az MNB), vagyis jó üzlet az ismételten különadó elé néző bankszektornak.

Az OTP Bank készen áll arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítsa az NHP Hajrá forrásait a magyar vállalkozások számára – jelezte a Forbes.hu-nak a bank sajtóosztálya. A válsághelyzet nagyon sok társaság működését érinti negatívan, amelyek most is keresik, hogy miként vészelhetik át a visszaesést. Mindebben több olyan kulcsfontosságú ágazat is érintett, amely a foglalkoztatottsági és versenyképességi szempontokon túl, meghatározó például az ország élelmiszer-ellátásában, mint a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások.

NHP Hajrá: akár hitelkiváltásra is használhatják a cégek

„A részletszabályok ugyan még nem ismertek, de az NHP Hajrá (ez az újraindított program neve) volumene és a széles felhasználhatósági kör miatt ígéretes eszköz lehet a hazai vállalkozások számára, méretüktől és tevékenységi körüktől függetlenül. A forrásokat fejlesztések és beruházások finanszírozása mellett, forgóeszköz-hitelként, de akár hitelkiváltásra is felhasználhatják a vállalkozások. Így a hitelprogram eredményeként megvalósuló fejlesztések, átalakítások sok ezer család megélhetését tudják hosszabb távon biztosítani. Várakozásaink szerint a kamattámogatásnak köszönhetően komoly verseny alakulhat ki a hitelintézetek között a termékek kamatszintjét illetően” – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

"Minden szakma a laikusok elleni összeesküvés."