Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Egyed Péter

2,5 millió eurós befektetést kapott a cég, ami megmondja, mit gondolnak rólad az interneten

A Lead Ventures és a Hiventures szállt be az egyetemről indult szövegelemző startupba.

2,5 millió euróval, átszámítva körülbelül 830 millió forinttal száll be a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures a Neticle startupba tájékoztatta a Forbes szerkesztőségét a befektetési kört vezető Lead Ventures.

A kérdésünkre elmondták, hogy a befektetést követően továbbra is az alapítók maradnak többségben.

A Neticle egy szoftver-szolgáltató (Saas, software-as-a-service) vállalkozás, a szoftverükkel közösségi médiafigyelést és szövegelemzést végeznek, melyből az ügyfeleik megtudhatják, milyen a hírük az interneten. Elsősorban vállalati megrendelőkkel dolgoznak, idén léptek piacra Ausztriában és Lengyelországban, Magyarország mellett Bulgáriában, Németországban, Romániában, Grúziában, Ukrajnában, Oroszországban is igénybe veszik a szolgáltatásaikat, megbirkóznak a grúz és cirill ábécé betűivel is. A startup sztoriját a Budapesti Corvinus Egyetem egyik diákszervezetétől a külpiacra lépésig korábban már megírtuk a forbes.hu-n.

A magyar startup, ami megmondja, mit gondol rólad az internet

A befektetést a növekedés gyorsítása mellett a termékeik fejlesztésére fordítják, és jelentősen bővíteni tervezik a csapatot. „Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőívkészítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését. Mindezzel – és az idei, viszonylag hosszabb lefolyású rebrandinggel – sikerült létrehozni enterprise termékportfóliónkat, mellyel így tovább erősödünk a régió meghatározó piaci szereplőjeként” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója.

A vezető befektető Lead Ventures vezérigazgatója, Galácz Ábel elmondta, a Neticle szakmailag erős, elhivatott csapata egyedi technológiát hozott létre a gépi szövegértés terén. „A többéves fejlesztési munka eredményeként lett a Neticle startupból scale-up. Innovatív megoldása már bizonyított a piacon és készen áll arra, hogy jelentősebb tőkebevonás mellett szintet lépjen. A Lead Ventures ezen fázisban levő cégekre fókuszál mind itthon, mind a közép európai régióban.”

Galácz Ábel, a Lead Ventures alapkezelő vezetője. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Galácz Ábel, a Lead Ventures alapkezelő vezetője. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A Lead Ventures kockázatitőke-alapkezelő 2018 nyarán indult, a rajtot a Forbes-ban jelentették be. A vezérigazgató Galácz Ábellel, aki korábban a Molban töltött be vezető pozíciókat, a 2018. augusztusi számban interjúztunk. A cég két 50-50 millió eurós alappal indult, egyiket a Mol és az MFB Invest jegyezte le 25-25 millióval, másikat szintén a Mol és az Eximbank, itt is 25-25 millió eurót tettek az alapba. Az indulás óta eddig a magyar Codecool programozó iskolával, a cseh ipari berendezések hangalapú diagnosztikájával foglalkozó Neuron Soundware-rel és a szlovák plazma alapú fúrótechnológia fejlesztésére fókuszáló GA Drilling-gel kötöttek szerződést.

Új alapkezelő! Figyelem, startupok, a Mol és két állami bank újabb milliárdokat önt a piacra

Oszd meg!