Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Kanye West Twitter-profilja

Kanye West dollármilliárdos lett – saját cipőjével lépett be az elitklubba

Hónapokkal az után, hogy az amerikai Forbes címlapján szerepelt, mint potenciális dollármilliárdos, Kanye West hivatalosan is belépett a legelitebb Forbes-klubba – igaz, esetében ez sem ment szokványos módon.

West a Forbes cikkét – amit a magyar magazin is lehozott szeptemberben – „tiszteletlennek” nevezte, és sokáig nem szolgáltatott olyan pénzügyi adatokat a szerkesztők felé, amikből kiindulhattak volna, hogy a lehető legpontosabban mérjék fel, mennyit ér a zenész cipőbirodalma.

Nos, eddig.

A napokban ugyanis West minden szükséges számot elküldött, így az amerikai Forbes is akcióba léphetett. A lap szerint West sokszor hangoztatott hárommilliárdos vagyona inkább egymilliárdos, a lap azonban hangsúlyozza, hogy így is az évszázad egyik legnagyobb kiskereskedelmi sztorija az, hogyan lett alig néhány év alatt a Yeezy cipőmárka az Air Jordan legnagyobb ellenfele.

Az amerikai Forbes szerint a Yeezy 100 százalékban West tulajdona, a gyártás és a marketing azonban az Adidast terheli. 2019-ben a lap becslése szerint úgy 1,3 milliárd dolláros forgalmat bonyolíthatott a Yeezy, a bevételnek pedig hozzávetőleg 11 százaléka kerül Westhez.

Ez, valamint West összes további üzlete, ide értve a zenei karrierjét is, 1,3 milliárd dollárt ér az amerikai Forbes becslése szerint. És hogy mit mond erre West?

„Nem egymilliárd. 3,3 milliárd, csak a Forbesnál, úgy tűnik, senki sem tud számolni.”

Kép: Kanye West hivatalos Twitter-profilja

Oszd meg!