Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jövő nyáron már a százezer forint alatti számlákat is látni fogja a NAV

2020. július elsejétől minden belföldi adóalanyok közötti számláról online adatot kell szolgáltatnia a cégeknek – derült ki az EY sajtóközleményéből.

Mint írják: a hivatal most csak a százezer forintos áfaösszeget elérő számlák adatait látja online. 2020. július 1-től már a belföldi áfaalanyok részére kiállított valamennyi számláról, 2021. január 1-től pedig a magánszemélyeknek nyújtott számlákról is online riportot kell majd küldeni a NAV-nak.

2021 tavaszától a vállalkozások áfabevallási tervezetét is elkészítheti a hivatal.

A 2020-as szabályváltozás olyan számlakategóriákat is lefed, mint a belföldi fordított áfa és egyes áfamentes ügyletek, így minden cégnek számolnia kell a fejlesztéssel.

A magánszemélyeknek kiállított számlák esetében a 2021-től életbe lépő intézkedés az online kasszán kívüli ügyletekre vonatkozik.

Fotó: Niels Steeman // Unsplash

Helyesbítés: a cikk eredeti változatában azt írtuk, a közlemény a NAV-tól jött, pedig valójában az EY tanácsadóscég küldte, ennek a vállalkozásnak a szakkonferenciáján hangzottak el a fentiek. A tévedésért elnézést kérünk.

 

"Ma sem lovagolhatsz a Bécsi úton. Ha lovagolni akarsz, kimész a városon kívülre. Ez lesz az autóvezetéssel is."

Debreczeni Gergely, AImovtive, vezető kutató