Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Jövő nyáron már a százezer forint alatti számlákat is látni fogja a NAV

2020. július elsejétől minden belföldi adóalanyok közötti számláról online adatot kell szolgáltatnia a cégeknek – derült ki az EY sajtóközleményéből.

Mint írják: a hivatal most csak a százezer forintos áfaösszeget elérő számlák adatait látja online. 2020. július 1-től már a belföldi áfaalanyok részére kiállított valamennyi számláról, 2021. január 1-től pedig a magánszemélyeknek nyújtott számlákról is online riportot kell majd küldeni a NAV-nak.

2021 tavaszától a vállalkozások áfabevallási tervezetét is elkészítheti a hivatal.

A 2020-as szabályváltozás olyan számlakategóriákat is lefed, mint a belföldi fordított áfa és egyes áfamentes ügyletek, így minden cégnek számolnia kell a fejlesztéssel.

A magánszemélyeknek kiállított számlák esetében a 2021-től életbe lépő intézkedés az online kasszán kívüli ügyletekre vonatkozik.

Fotó: Niels Steeman // Unsplash

Helyesbítés: a cikk eredeti változatában azt írtuk, a közlemény a NAV-tól jött, pedig valójában az EY tanácsadóscég küldte, ennek a vállalkozásnak a szakkonferenciáján hangzottak el a fentiek. A tévedésért elnézést kérünk.

 

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója