Fotó: Orbán Viktor bejelenti a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítő intézkedéseit 2020. december 19-én. Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
rövid hír

Januártól jelentős béremelés jön a kulturális dolgozóknak

Forbes
2021. december 07. 1 perc olvasás

20 százalékos béremelést kapnak az állami kulturális foglalkoztatottak és több állami támogatást azok az egyházi intézmények, amelyek vállalják a 20 százalékos béremelést. 

20 százalékos béremelést kapnak az állami kulturális szférában dolgozók, így többek között a levéltári dolgozók, a múzeumi és könyvtári dolgozók, valamint azok az előadó-művészeti dolgozók, akik olyan közfeladatot ellátó intézményekben vagy kulturális közfeladatot ellátó szervezetekben dolgoznak, amelyek a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülnek – derül ki a Magyar Közlöny december 6-án megjelent számából.

A béremelésnek – a 2022. január 1-jétől hatályos, a kötelező legkisebb munkabérre vonatkozó szabályok figyelembevételével megállapított – a bruttó bér összegének alapulvételével kell megtörténnie.

Emellett a központi költségvetés támogatásban részesíti azt az egyházi fenntartású, kulturális közfeladatot ellátó intézményt vagy szervezetet, amely vállalja, hogy kulturális foglalkoztatottjainak munkabérét 2022. január elsejétől beépülő jellegű 20 százalékkal emeli.

Borítókép: Orbán Viktor bejelenti a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítő intézkedéseit 2020. december 19-én. Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala